Deutsche Bank: «Φθηνές» οι ελληνικές τράπεζες αλλά δεν αρέσουν σε όλους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Deutsche Bank: «Φθηνές» οι ελληνικές τράπεζες αλλά δεν αρέσουν σε όλους
Σε αύξηση της τιμής στόχου για τη μετοχή της Eurobank προχωρά η Deutsche Bank, ενώ παράλληλα μειώνει τις τιμές στόχους για τις άλλες τρεις συστημικές τράπεζες. 

Σε αύξηση της τιμής στόχου για τη μετοχή της Eurobank προχωρά η Deutsche Bank, ενώ παράλληλα μειώνει τις τιμές στόχους για τις άλλες τρεις συστημικές τράπεζες, σημειώνοντας ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι «φθηνές», αλλά όχι του γούστου του καθενός.

Αναλυτικότερα, η τιμή στόχος για την Eurobank αυξάνεται στα 1,20 ευρώ, από 1,15 ευρώ προηγουμένως, με σύσταση hold. Για την Εθνική Τράπεζα, η τιμή στόχος αλλάζει στα 4,40 ευρώ (buy), από 4,50 ευρώ, ενώ για την Alpha Bank η τιμή αλλάζει στα 1,45 ευρώ (buy) από 1,55 ευρώ. Ο οίκος μειώνει, τέλος, την τιμή-στόχο για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,35 ευρώ (hold) από 1,55 ευρώ προηγουμένως.

Τα προβλήματα που έχουν κληρονομήσει οι ελληνικές τράπεζες, ιδιαίτερα το ζήτημα της ποιότητας των παγίων, δεν προκαλούν πλέον έντονο προβληματισμό, ενώ οι ανησυχίες γύρω από τα κεφάλαιά τους έχουν εν πολλοίς εξασθενίσει (πλην της Πειραιώς), σημειώνει η Deutsche Bank.

Το νέο οικονομικό περιβάλλον δημιουργεί κάποιες σταθερές (υψηλότερα επιτόκια, που σημαίνει ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους θα μπορούσαν να ανακάμψουν ταχύτερα του αναμενόμενου), αλλά και κάποιες αβεβαιότητες (κυρίως από την πιθανή επιβράδυνση εξαιτίας της εκκαθάρισης των NPE και του κόστους), επισημαίνει ο οίκος. «Σε κάθε περίπτωση πιστεύουμε ότι το όφελος από τα επιτόκια θα αντισταθμίσει και με το παραπάνω τους αρνητικούς παράγοντες, καθώς οι ελληνικές τράπεζες θα επωφεληθούν από την αξιοσημείωτη ευαισθησία τους στα επιτόκια», προσθέτει. Αναμένει παρόμοια απόδοση από τις τέσσερις τράπεζες, που θα οδηγήσει σε βελτίωση άνω του 15% των καθαρών εσόδων από τόκους για τις πρώτες 100 μονάδες βάσης αύξησης των επιτοκίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider