Wall Street: Η απειλή της ύφεσης «σκέπασε» το αμερικανικό χρηματιστήριο - 270 μονάδες έχασε ο Dow

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Η απειλή της ύφεσης «σκέπασε» το αμερικανικό χρηματιστήριο - 270 μονάδες έχασε ο Dow
Οι επενδυτές αξιολόγησαν την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου και τα σημάδια οικονομικής επιβράδυνσης, με δείκτη γενικής αποδοχής από την Fed της Ατλάντα να προμηνύει διολίσθηση σε ύφεση.

Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν στην συνεδρίαση της Τετάρτης οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, αντιστρέφοντας το ανοδικό κλίμα νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου και τα σημάδια οικονομικής επιβράδυνσης, με δείκτη γενικής αποδοχής από την Fed της Ατλάντα να προμηνύει διολίσθηση σε ύφεση.

Εν τω μεταξύ, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση της ερχόμενης Παρασκευής των πρόσφατων στοιχείων για τον δείκτη τιμών καταναλωτή Μαΐου για τις ΗΠΑ, και κατά το πόσον μια ιδιαίτερα αυξημένη μέτρηση θα οδηγήσει την Fed να επιταχύνει τον ρυθμό αύξηση των επιτοκίων.

Άλλωστε, ο δείκτης GDPNow της Fed της Ατλάντα, έδειξε ένα ρυθμό αύξησης 0,9% για το β’ τρίμηνο, μειούμενος από το 1,3% της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ η ζήτηση των στεγαστικών δανείων «χτύπησε» χαμηλό 22 ετών, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Στεγαστικών Τραπεζιτών.

Μέσα σε αυτή την συνθήκη η κίνηση στην αγορά ομολόγων δείχνει σημάδια πλήγματος στο επενδυτικό κλίμα, καθώς η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ έκανε άλμα και πάλι άνω του 3%.

Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Campbell Soup κέρδισε περί τα 2% μετά τα άνω των εκτιμήσεων τριμηνιαία αποτελέσματα.

Έτσι, την Τετάρτη, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε 0,81% ή 269 μονάδες, στις 32.910 μονάδες, ο S&P 500 έχασε 1,08% στις 4.115 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,73% στις 12.086 μονάδες.

Εμπορεύματα

Κέρδη back-to-back σημείωσαν την Τετάρτη τα συμβόλαια του χρυσού, θέτοντας τις βάσεις για να καταγράψει μία κερδοφόρα εβδομάδα. Το πολύτιμο μέταλλο κέρδισε υποστήριξη παρά το γεγονός ότι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του αμερικανικού Δημοσίου ξεπέρασε και πάλι το 3%, ενώ το δολάριο κέρδισε 0,2% έναντι μιας σειράς ανταγωνιστικών νομισμάτων. Έτσι, ο χρυσός στα συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου κέρδισε 0,2% ή 4,40 δολάρια, στα 1.856,50 δολάρια η ουγγιά. Το ασήμι παράδοσης Ιουλίου έχασε 0,4% ή 9 σεντς στα 22,09 δολάρια.

Oι τιμές στα futures του πετρελαίου έκλεισαν σε υψηλό τριμήνου την Τετάρτη πάνω από τα 120 δολάρια το βαρέλι, ενισχυμένες από τα στοιχεία για αναπάντεχη αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης και παρά το γεγονός ότι τα δεδομένα της αμερικανικής κυβέρνησης έδειξαν αύξηση στα αποθέματα αργού, άρα και προοπτικές αποσυμφόρησης της ζήτησης. Έτσι, την Τετάρτη, το αμερικανικό αργό παράδοσης Ιουλίου έκλεισε με άνοδο 2,70 δολάρια ή 2,3% στα 122,11 δολάρια το βαρέλι, ρεκόρ από τις 8 Μαρτίου. Το brent παράδοσης Αυγούστου ενισχύθηκε 3,01 δολάρια ή 2,5% κλείνοντας στα 123,58 δολάρια το βαρέλι. Την ίδια στιγμή η βενζίνη παράδοσης Ιουλίου κέρδισε 1,5% στα 4,2219 δολάρια το γαλόνι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Atlanta Fed: «Στο χείλος» της ύφεσης οι ΗΠΑ, σύμφωνα με δείκτη παρακολούθησης του ΑΕΠ

Γιατί η ΕΚΤ δεν μπορεί να μιλήσει για «ουδέτερο επιτόκιο» στην Ευρωζώνη

gazzetta
gazzetta reader insider insider