Πετρέλαιο: Σε υψηλό τριμήνου λόγω των υψηλών αποθεμάτων βενζίνης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Σε υψηλό τριμήνου λόγω των υψηλών αποθεμάτων βενζίνης
Η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ ανακοίνωσε εβδομαδιαία αύξηση 2 εκατ. βαρελιών έως τις 3 Ιουνίου, ενώ η βενζίνη «έπεσε» κατά 800.000 βαρέλια και τα αποθέματα προϊόντων διύλισης κέρδισαν 2,6 εκατ. βαρέλια.

Oι τιμές στα futures του πετρελαίου έκλεισαν σε υψηλό τριμήνου την Τετάρτη πάνω από τα 120 δολάρια το βαρέλι, ενισχυμένες από τα στοιχεία για αναπάντεχη αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης και παρά το γεγονός ότι τα δεδομένα της αμερικανικής κυβέρνησης έδειξαν αύξηση στα αποθέματα αργού, άρα και προοπτικές αποσυμφόρησης της ζήτησης.

Η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ ανακοίνωσε εβδομαδιαία αύξηση 2 εκατ. βαρελιών έως τις 3 Ιουνίου, ενώ η βενζίνη «έπεσε» κατά 800.000 βαρέλια και τα αποθέματα προϊόντων διύλισης κέρδισαν 2,6 εκατ. βαρέλια.

«Ένα άλμα υψηλότερα στη διυλιστική δραστηριότητα και οι ισχυρές εισαγωγές στην Ανατολική Ακτή δεν θα μπορούσαν να αποτρέψουν μια μείωση στα αποθέματα βενζίνης καθώς η ζήτηση εκτινάχθηκε στο υψηλότερο εβδομαδιαίο επίπεδο φέτος», δήλωσε στο Marketwatch, ο Matt Smith, επικεφαλής αναλυτής στην Kpler.

Αυτή η ζήτηση έρχεται με τις τιμές της βενζίνης να σημειώνουν ρεκόρ στα πρατήρια των ΗΠΑ και να διαπραγματεύονται κοντά σε υψηλά όλων των εποχών στην αγορά futures.

Σύμφωνα με το Marketwatch, αναλυτές που ερωτήθηκαν από τον S&P Global προέβλεπαν τα αποθέματα αργού να μειωθούν κατά 2,9 εκατ. βαρέλια και τα αποθέματα βενζίνης να αυξηθούν κατά 2 εκατ. βαρέλια, ενώ τα προϊόντα διύλισης αναμένονταν να αυξηθούν κατά 800.000 βαρέλια.

Εξάλλου, διεθνείς παράγοντες εκτιμούν πως ακόμα οι αυξήσεις στις τιμές του αργού δεν έχουν φτάσει στο ανώτατο σημείο, καθώς ακόμα η ζήτηση από την Κίνα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων δεν έχει φτάσει στα προηγούμενα επίπεδα.

Έτσι, την Τετάρτη, το αμερικανικό αργό παράδοσης Ιουλίου έκλεισε με άνοδο 2,70 δολάρια ή 2,3% στα 122,11 δολάρια το βαρέλι, ρεκόρ από τις 8 Μαρτίου.

Το brent παράδοσης Αυγούστου ενισχύθηκε 3,01 δολάρια ή 2,5% κλείνοντας στα 123,58 δολάρια το βαρέλι.

Την ίδια στιγμή η βενζίνη παράδοσης Ιουλίου κέρδισε 1,5% στα 4,2219 δολάρια το γαλόνι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Τα αποθέματα αυξάνονται αλλά οι τιμές εκτοξεύονται - Στα 124 δολάρια το brent

gazzetta
gazzetta reader insider insider