Χρυσός: Back-to-back κέρδη παρά την άνοδο δολαρίου και ομολογιακών αποδόσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Back-to-back κέρδη παρά την άνοδο δολαρίου και ομολογιακών αποδόσεων
Οι επενδυτές είναι διστακτικοί μπροστά στην ανάληψη περαιτέρω ρίσκου ενόψει της ανακοίνωσης της Παρασκευής με τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ.

Κέρδη back-to-back σημείωσαν την Τετάρτη τα συμβόλαια του χρυσού, θέτοντας τις βάσεις για να καταγράψει μία κερδοφόρα εβδομάδα.

Το πολύτιμο μέταλλο κέρδισε υποστήριξη παρά το γεγονός ότι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του αμερικανικού Δημοσίου ξεπέρασε και πάλι το 3%, ενώ το δολάριο κέρδισε 0,2% έναντι μιας σειράς ανταγωνιστικών νομισμάτων.

Αν και ένα πιο ισχυρό δολάριο μπορεί να υπονομεύσει την ελκυστικότητα των εμπορευμάτων τα οποία τιμολογούνται στο αμερικανικό νόμισμα καθώς τα κάνει πιο ακριβά για τους traders άλλων συναλλαγμάτων, και ενώ η αύξηση των ομολογιακών αποδόσεων μπορεί να βλάψει μη-αποδοτικά assets όπως ο χρυσός, το πολύτιμο μέταλλο δεν κάμφθηκε. Οι επενδυτές είναι διστακτικοί μπροστά στην ανάληψη περαιτέρω ρίσκου ενόψει της ανακοίνωσης της Παρασκευής με τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ, τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν να σταθεροποιηθούν οι απόψεις σχετικά με το αν η άνοδος του κόστους ζωής έχει ήδη φτάσει στην κορύφωση της ή αν θα μπορούσε να φτάσει ακόμα υψηλότερα.

Έτσι, ο χρυσός στα συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου κέρδισε 0,2% ή 4,40 δολάρια, στα 1.856,50 δολάρια η ουγγιά.

Το ασήμι παράδοσης Ιουλίου έχασε 0,4% ή 9 σεντς στα 22,09 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε άνοδο οι αποδόσεις των ομολόγων

Ανοδικά οι αποδόσεις των ομολόγων μετά τις αποφάσεις της ΕΚΤ

Δολάριο και αποδόσεις ομολόγων «έριξαν» τον χρυσό

gazzetta
gazzetta reader insider insider