Το Χρηματιστήριο συνεχίζει να δοκιμάζει τις 900 μονάδες - Κέρδη για τις τράπεζες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Χρηματιστήριο συνεχίζει να δοκιμάζει τις 900 μονάδες - Κέρδη για τις τράπεζες
Άνοδος με ώθηση από την Ευρώπη για την ελληνική αγορά. Ξεχωρίζουν θετικά οι μετοχές των ΕΛΠΕ και της Alpha Bank.

Τελευταία ενημέρωση: 14:50

Στα επίπεδα των 900 μονάδων συνεχίζει να κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να επηρεάζεται θετικά από το κλίμα που επικρατεί στα ευρωπαϊκά ταμπλό, αλλά δείχνοντας και επιφυλάξεις για περαιτέρω και «σίγουρη» άνοδο.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών ενισχύεται 0,58% στις 902,06 μονάδες και ο τζίρος διαμορφώνεται στα 27,72 εκατ. ευρώ.

Ενδοσυνεδριακά, η αγορά έχει χαμηλό στο άνοιγμα των 897,49 μονάδων και υψηλό στις 904,30 μονάδες.

Ο Large Cap ενισχύεται 0,50% στις 2.186 μονάδες, ο Mid Cap ανεβαίνει 0,39% στις 1.416 μονάδες και ο δείκτης των τραπεζών κερδίζει 0,93% στις 623,30 μονάδες.

Στην εικόνα των μετοχών, ο τίτλος των ΕΛΠΕ ενισχύεται 1,42% και η μετοχή της Alpha Bank κερδίζει 1,18%. Αντίθετα, απώλειες 1,32% σημειώνει ο ΟΠΑΠ και πτώση 1,33% ο ΑΔΜΗΕ.

Σημειώνεται πως μετά από το κλείσιμο της συνεδρίασης η Motor Oil ανακοινώνει τα αποτελέσματα της για το α' τρίμηνο του 2022. Η Euroxx αναμένει πως η εταιρεία θα ανακοινώσει προσαρμοσμένα EBITDA στα 137 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 71% σε ετήσια βάση

Η προσοχή των επενδυτών εστιάζεται στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την προσεχή Πέμπτη, απ' όπου αναμένονται νεότερα τόσο για την πορεία της αύξησης των επιτοκίων της ΕΚΤ το επόμενο χρονικό διάστημα, όσο και από τις εκτιμήσεις της Φρανκφούρτης για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας εν μέσω της κρίσης και της ανησυχίας που προκαλεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Εξάλλου, με προσοχή αναμένονται οι ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο α' τρίμηνο του 2022, που δημοσιεύονται την Τρίτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider