Ανοδικά η Wall Street, θέτοντας πλώρη για θετικό κλείσιμο εβδομάδας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικά η Wall Street, θέτοντας πλώρη για θετικό κλείσιμο εβδομάδας
Τριψήφια άνοδος για τον τεχνολογικό Nasdaq στο αμερικανικό χρηματιστήριο, εν μέσω προσδοκιών για αποκλιμάκωση του πληθωρισμού.

Ανοδικά κινείται η Wall Street, με διάθεση για να κλείσει την εβδομάδα με κέρδη για πρώτη φορά τους τελευταίους δύο μήνες, μετά από τα σημαντικά κέρδη της Τετάρτης και της Πέμπτης.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones ενισχύεται 0,17% ή 54,10 μονάδες στις 32.691 μονάδες.

Ο S&P 500 ανεβαίνει 0,79% ή 32,46 μονάδες στις 4.090 μονάδες.

Ο Nasdaq κερδίζει 1,42% ή 168,08 μονάδες στις 11.906 μονάδες.

Τα στοιχεία για τις προσωπικές δαπάνες στις ΗΠΑ δείχνουν πως οι πληθωριστικές πιέσεις στην αμερικανική οικονομία μπορεί να αποκλιμακώνονται, εντείνοντας το θετικό κλίμα μεταξύ των επενδυτών που έχει δημιουργηθεί από την Τετάρτη και από τις ειδήσεις που έβγαλε η ομοσπονδιακή τράπεζα (Fed).

Σημειώνεται πως με βάση το μέχρι στιγμής κλίμα η αμερικανική οικονομία μπορεί να μπει σε μια περίοδο έλλειψης εκπλήξεων για το καλοκαίρι.

Ωστόσο, μένει να φανεί ο αντίκτυπος των επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία όπως και των lockdown για τον κορονοϊό στην Κίνα προς την επενδυτική διάθεση, με τα παραπάνω να έχουν οδηγήσει την Wall Street σε σερί εβδομαδιαίων απωλειών που «τρέχει» από το τέλος του Μαρτίου.

Μάκρο

Μικρή κάμψη κατέγραψε ο δείκτης για τις Προσωπικές Καταναλωτικές Δαπάνες (PCE) στις ΗΠΑ, καθώς σε ετήσια βάση διαμορφώθηκε στο 6,3% για τον περασμένο μήνα, από 6,6% τον Μάρτιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στο 6,2%.

Εξάλλου, η καταναλωτική δαπάνη, που διαμορφώνει πάνω από τα 2/3 της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ, αυξήθηκε 0,9% για τον Απρίλιο έναντι αύξησης 1,4% τον Μάρτιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια αύξηση 0,8%.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Σε σειρά αλλαγών στη διοίκηση και της λειτουργίας της Rivian προχωρά η startup ηλεκτροκίνησης, σύμφωνα με ενημέρωση της εταιρείας στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC).

Ειδικότερα, ο επικεφαλής μεταποίησης της Rivian, Τσάρλι Μουάνγκι, αποχωρεί από την εταιρεία με στόχο «τη διατήρηση των στόχων ανάπτυξης» της.

Παράλληλα, η Rivian προχωρά σε διαμοιρασμό του εμπορικού τμήματος από το τμήμα πωλήσεων λιανικής, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider