ΗΠΑ: Κάμψη στις πληθωριστικές πιέσεις για τον Απρίλιο - Στο 6,3% ο δείκτης PCE

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Κάμψη στις πληθωριστικές πιέσεις για τον Απρίλιο - Στο 6,3% ο δείκτης PCE
Η «αγαπημένη» μονάδα μέτρησης της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για την πορεία του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία.

Μικρή κάμψη κατέγραψε ο δείκτης PCE στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο, παραμένοντας σε υψηλά επίπεδα αλλά και δείχνοντας σημάδια πως οι πληθωριστικές πιέσεις στην αμερικανική οικονομία αρχίσουν να εξασθενούν.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, ο δείκτης για τις Προσωπικές Καταναλωτικές Δαπάνες (PCE) σε ετήσια βάση διαμορφώθηκε στο 6,3% για τον περασμένο μήνα, από 6,6% τον Μάρτιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στο 6,2%.

Σε μηνιαίο επίπεδο, ο PCE ανήλθε στο 0,2% από 0,9% τον Μάρτιο, εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Ο δομικός PCE, εκτός των τιμών σε τρόφιμα και ενέργεια, σε ετήσια βάση διαμορφώθηκε στο 4,9% από 5,2% τον Μάρτιο, εντός των προβλέψεων των αναλυτών. Σε μηνιαία βάση, έφτασε το 0,3%, όπως τον Μάρτιο και εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Σημειώνεται πως ο PCE είναι η «αγαπημένη» μονάδα μέτρησης της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για την πορεία του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία.

Εξάλλου, η καταναλωτική δαπάνη, που διαμορφώνει πάνω από τα 2/3 της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ, αυξήθηκε 0,9% για τον Απρίλιο έναντι αύξησης 1,4% τον Μάρτιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια αύξηση 0,8%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανός ΥΠΟΙΚ: «Ελάχιστες επιπτώσεις στον πληθωρισμό» τα νέα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών

gazzetta
gazzetta reader insider insider