Ράλι ανακούφισης στην Wall Street - Κέρδη 600 μονάδων για τον Dow Jones

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ράλι ανακούφισης στην Wall Street - Κέρδη 600 μονάδων για τον Dow Jones
Άνοδος άνω του 1% για τους S&P 500 και Nasdaq.

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσαν την εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδας οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς οι προσπάθειες των επενδυτών για αναστροφή του ιδιαίτερα αρνητικού κλίματος των προηγούμενων ημερών -που οδήγησαν στην bear market τον S&P- απέδωσαν καρπούς, τουλάχιστον προσωρινά.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 31.880 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 1,98% ή 618 μονάδων, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 διαμορφώθηκε στις 3.973 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1,86%.

Παρόμοια εικόνα και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με άνοδο 1,59% στις 11.535 μονάδες.

Στο ταμπλό, ισχυρά κέρδη άνω του 24% σημείωσε η μετοχή της VMWare μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν τον κολοσσό στην κατασκευή ημιαγωγών Broadcom να εξετάζει την εξαγορά της εταιρείας, ενώ οι μετοχές του τεχνολογικού κολοσσού υποχώρησαν κατά 3,1%

Κέρδη 2,3% και για τον τίτλο της Electronic Arts, στον απόηχο δημοσιευμάτων που η εταιρεία ανάπτυξης Video games βρίσκεται σε τροχιά εξαγοράς ή συγχώνευσης.

Το επενδυτικό κλίμα στην αγορά παραμένει «μουδιασμένο» καθώς οι ανησυχίες για ύφεση κυκλώνουν την ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη, ωστόσο από το βήμα του Παγκόσμιο Οικονομικού Φόρουμ που διεξάγεται στο Νταβός, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα απέκλεισε το παραπάνω σενάριο.

«Η χρονιά θα είναι δύσκολη», προειδοποίησε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ κατά τη διάρκεια αυτής της συζήτησης με θέμα τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές και τη στιγμή όπου το εύρος των συνεπειών του πολέμου στην Ουκρανία είναι πολύ αβέβαιο.

Μια ύφεση δεν είναι στον ορίζοντα «επί του παρόντος αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση», υπογράμμισε η Γκεοργκίεβα, απαντώντας σε ερώτηση για τους κινδύνους ύφεσης στις ανεπτυγμένες χώρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Kέρδη άνω του 1% στις ευρωαγορές, παρά τους φόβους για την οικονομία

Τρίτη διαδοχική άνοδος για την τιμή του χρυσού

gazzetta
gazzetta reader insider insider