Σε συζητήσεις για την εξαγορά της VMware η Broadcom

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε συζητήσεις για την εξαγορά της VMware η Broadcom
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των Bloomberg, Reuters, New York Times και Wall Street Journal, οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη και δεν είναι βέβαιο αν θα καταλήξουν σε συμφωνία.

Σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της εταιρείας cloud VMware Inc. βρίσκεται η κατασκευάστρια ημιαγωγών Broadcom Inc.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των Bloomberg, Reuters, New York Times και Wall Street Journal, οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη και δεν είναι βέβαιο αν θα καταλήξουν σε συμφωνία, ενώ δεν είναι γνωστό ακόμα το ποσό της εξαγοράς. Έως και το κλείσιμο της Παρασκευής, η VMware είχε κεφαλαιακή αξία περίπου 40,3 δισ. δολάρια, ενώ η Broadcom 222 δισ. δολάρια.

Η Broadcom AVGO, με έδρα το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, φέρεται να αναζητά μια σημαντική εξαγορά εταιρείας λογισμικού εδώ και αρκετό καιρό. Η τελευταία της μεγάλη συμφωνία ήταν η αγορά των δραστηριοτήτων ασφάλειας επιχειρήσεων της Symantec Corp. το 2019, αξίας σχεδόν 11 δισ. δολαρίων. Η Broadcom αγόρασε την Brocade Communications το 2016 για 5,9 δισ. δολάρια και την CA Inc. το 2018 για περίπου 18 δισ. δολάρια.

Η Broadcom ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της Wall Street, ανακοινώνοντας κέρδη το πρώτο τρίμηνο, ενώ η εταιρεία έχει προγραμματίσει να ανακοινώσει τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου στις 2 Ιουνίου.

Οι μετοχές της Broadcom έχουν υποχωρήσει 18% μέχρι σήμερα φέτος, ενώ η VMware σημείωσε πτώση 17%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider