Νέες απώλειες στην Wall Street - Συνεχίζεται η ανησυχία στις αγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέες απώλειες στην Wall Street - Συνεχίζεται η ανησυχία στις αγορές
Τριψήφιες απώλειες για τον Dow Jones μετά από το χθεσινό selloff και μικρά κέρδη για τον Nasdaq.

Πτωτικά κινείται η Wall Street, με το αμερικανικό χρηματιστήριο να σημειώνει νέες απώλειες μετά από το selloff της Τετάρτης και με τους επενδυτές να αρχίσουν να «βλέπουν» ολοένα και πιο πιθανό το σενάριο για ύφεση στις ΗΠΑ.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones υποχωρεί 0,60% ή 153,37 μονάδες στις 31.336 μονάδες.

Ο S&P 500 χάνει 0,19% η 6,54 μονάδες στις 3.917 μονάδες.

O Nasdaq ενισχύεται 0,24% ή 27,25 μονάδες στις 11.444 μονάδες.

Χθες ο Dow Jones έκλεισε σημειώνοντας «βουτιά» 1.164 μονάδων ή 3,57% και διαμορφώθηκε σε χαμηλά σχεδόν 14 μηνών στις 31.490 μονάδες.

Σημειώνεται πως από την αρχή της εβδομάδας οι μεγάλοι όμιλοι λιανεμπορίου στη χώρα ανακοινώνουν αποτελέσματα κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, δείχνοντας πως οι πληθωριστικές πιέσεις στην αμερικανική οικονομία έχουν αρχίσει να επηρεάζουν την καταναλωτική διάθεση.

Προσπαθώντας να περιορίσει τον πληθωρισμό, η ομοσπονδιακή τράπεζα της χώρας (Fed) εμφανίζεται ακλόνητη στην πολιτική σημαντικής αύξησης των βασικών επιτοκίων της, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες για πλήγμα στην πορεία ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας, με ολοένα και περισσότερες φωνές να μιλούν για ενδεχόμενο ύφεσης, όπως της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Μάκρο

Οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ ανήλθαν σε 218.000 από 203.000 την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν 200.000 αιτήσεις. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο των νέων αιτήσεων τους τελευταίους 4 μήνες.

Οι διαρκείς αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας έφτασαν τις 1,31 εκατ. από 1,34 εκατ. προηγουμένως και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 1,32 εκατ. αιτήσεις.

Εξάλλου, ο δείκτης που μετρά την επιχειρηματική δραστηριότητα της μεταποίησης στην κρίσιμη -οικονομικά- περιοχή της Φιλαδέλφεια (Philly Fed) διαμορφώθηκε στις 2,6 μονάδες για τον Μάιο, από 17,6 μονάδες τον Απρίλιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 15 μονάδες.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Με τον Αλεξάντερ Γκοβόρ προχωρά η πώληση των δραστηριοτήτων της McDonald's στη Ρωσία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αμερικανικής αλυσίδας ταχυφαγείων.

Λεπτομέρειες για το τίμημα του deal δεν έγιναν γνωστές, με την εταιρεία να ανακοινώνει πως η διαδικασία πώλησης θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Σε αναστολή κατασκευής και αποστολής ορισμένων οχημάτων της θα προχωρήσει η Harley-Davidson.

Η αναστολή δεν θα επηρεάσει την παραγωγή και αποστολή των ηλεκτροκίνητων μηχανών LiveWire.

Η διοίκηση της εταιρείας επικαλείται προβλήματα συμμόρφωσης με τις ρυθμιστικές αρχές για ανταλλακτικό, βάσει πληροφορίας ενός προμηθευτή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider