Το Χρηματιστήριο Αθηνών συνεχίζει το «φλερτ» με τις 870 μονάδες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Χρηματιστήριο Αθηνών συνεχίζει το «φλερτ» με τις 870 μονάδες
Άνοδος πέραν του 2% για τον κλάδο των τραπεζών στην ελληνική αγορά, με την προσοχή στραμμένη στις εξελίξεις από το εξωτερικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16.29

Πέριξ των 870 μονάδων κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς η αγορά προσπαθεί να ανακάμψει από τις ήπιες απώλειες που κατέγραψε χθες, παρακολουθώντας για μια ακόμα συνεδρίαση το κλίμα στα ξένα ταμπλό.

Η νευρικότητα για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας συνεχίζεται, με τις ευρωπαϊκές μετοχές να αναμένουν νεότερα για τις ενεργειακές κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία.

Παράλληλα, οι επενδυτές στη Λεωφόρο Αθηνών αποτιμούν και τη συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, στον Λευκό Οίκο στην οποία υπογραμμίστηκε το πολύ καλό επίπεδο των σχέσεων Αθήνας - Ουάσινγκτον.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών ενισχύεται 1,05% στις 868,4 μονάδες και η αξία των συναλλαγών ανέρχεται σε 68,41 εκατ. ευρώ.

Ο ΓΔ βρίσκεται κοντά σε ενδοσυνεδριακά υψηλά των 871,17 μονάδων, έχοντας υποχωρήσει πρόσκαιρα έως και τις 864,98 μονάδες.

Ο Mid Cap ανεβαίνει 0,69% στις 1.407,18 μονάδες και ο δείκτης των τραπεζών κερδίζει 2,29% στις 568,40 μονάδες.

Η προσοχή του ΧΑ βρίσκεται και πάλι στις μετοχές της Τράπεζα Πειραιώς και της Mytilineos, μετά από το rebalancing στον δείκτη MSCI Greece, με την Euroxx Securities να εκτιμά πως οι δύο τίτλοι θα συνεχίσουν να συγκεντρώνουν μεγάλο όγκο συναλλαγών.

Σημειώνεται πως η Edison διατηρεί την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Mytilineos στα 27 ευρώ, αναμένοντας ισχυρή επιπλέον ζήτηση για τη μετοχή. Η τιμή-στόχος των 27 ευρώ υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 65% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σημαντική άνοδος στις ευρωαγορές, αναμένοντας τις επόμενες κινήσεις της Ρωσίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider