Wall Street: Επιμένει το αρνητικό κλίμα - Κράτησε τις 4.000 μονάδες ο S&P

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Επιμένει το αρνητικό κλίμα - Κράτησε τις 4.000 μονάδες ο S&P
Το επενδυτικό κλίμα παραμένει «βαρύ», την στιγμή που πυκνώνουν οι εκτιμήσεις πως η οικονομία των ΗΠΑ θα βρεθεί αντιμέτωπη με την ύφεση.

Σε αρνητικό έδαφος ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Δευτέρας στην αμερικανική αγορά, με την επιφυλακτικότητα και την μεταβλητότητα να κάνουν εκ νέου αισθητή την παρουσία τους στην Wall Street, καθώς το επενδυτικό κλίμα παραμένει «βαρύ», την στιγμή που πυκνώνουν οι εκτιμήσεις πως η ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη θα βρεθεί αντιμέτωπη με την ύφεση.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones -παρά τα ενδοσυνεδριακά κέρδη που έφτασαν ως και τις 250 μονάδες- έκλεισε στις 32.216 μονάδες, σημειώνοντας οριακά κέρδη 27 μονάδων ή 0,08%, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 κατάφερε να κρατήσει το ορόσημο των 4.000 μονάδων, ολοκληρώνοντας τη σημερινή συνεδρίαση στις 4.008 μονάδες, με απώλειες 0,39%.

Σημαντικές απώλειες, τέλος, για ακόμα μία ημέρα για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 11.662 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 1,2%.

Πλέον, ο S&P 500 βρίσκεται χαμηλότερα κατά 16,3% σε σχέση με τα ιστορικά του υψηλά, ο Dow Jones κατά 12,3%, ενώ ο Nasdaq απέχει περισσότερο από 27% από το ρεκόρ του, καθώς η αύξηση των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων έχει πληγώσει σημαντικά τους τεχνολογικούς κολοσσούς.

Στο ταμπλό, ισχυρά κέρδη σημείωσαν οι τίτλοι των κολοσσών του πετρελαϊκού κλάδου, οι οποίες επωφελήθηκαν σημαντικά από τη νέα άνοδο των τιμών του αργού, με την Occidental Petroleum να κερδίζει 6%, ενώ άνοδο 4,2% κατέγραψε ο τίτλος της Marathon Oil.

Κέρδη της τάξης του 4% σημείωσε και η μετοχή της φαρμακευτικής Eli Lilly, ενώ η μετοχή της Pfizer ενισχύθηκε κατά 1,4%.

«Άλμα» άνω του 12% και για την μετοχή της Spirit Airlines, στον απόηχο της προσφοράς εξαγοράς της low cost αεροπορικής από την ανταγωνίστρια JetBlue.

Στον αντίποδα, σε ρυθμούς sell off συνεχίζει να κινείται ο τεχνολογικός κλάδος, με την πλειοψηφία των εισηγμένων να κλείνουν σε αρνητικό έδαφος. Η μετοχή της Tesla υποχώρησε κατά σχεδόν 6%, ενώ οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών cloud Datadog, Cloudflare και Atlassian έχασαν 10,7%, 13,6% και 6,3% αντίστοιχα.

Σημειώνεται πως οι δείκτες της Wall Street ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις της εβδομάδας, ερχόμενοι από ένα προσωρινό ράλι ανακούφισης την Παρασκευή, το οποίο ωστόσο δεν στάθηκε ικανό να σβήσει τις απώλειες για το σύνολο της προηγούμενης εβδομάδας, η οποία ήταν η έβδομη διαδοχική με πτώση για τον Dow Jones, επίδοση που συνιστά την χειρότερη από το 2001.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οριακές διακυμάνσεις και μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Πετρέλαιο: Άνοδος 3,5% με «καύσιμα» από Κίνα και ευρωπαϊκό εμπάργκο

gazzetta
gazzetta reader insider insider