Ο πληθωρισμός έδωσε ώθηση στις τιμές του χρυσού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο πληθωρισμός έδωσε ώθηση στις τιμές του χρυσού
Σε άνοδο βρέθηκαν την Τετάρτη οι τιμές του χρυσού καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που ήταν υψηλότερα από το αναμενόμενο. 

Σε άνοδο βρέθηκαν την Τετάρτη οι τιμές του χρυσού καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που ήταν υψηλότερα από το αναμενόμενο.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή Απριλίου έδειξε πληθωρισμό με ετήσιο ρυθμό 8,3%, από 8,6% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης. Αν και ήταν η πρώτη φορά σε πέντε μήνες που ο δείκτης δεν ανέβηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 40 ετών, η μέτρηση υπογράμμισε επίσης πόσο υποφέρουν και θα συνεχίσουν να υποφέρουν τα αμερικανικά νοικοκυριά για κάποιο χρονικό διάστημα από τις πιέσεις των τιμών.

Όσον αφορά σε άλλα ασφαλή επενδυτικά καταφύγια, το δολάριο έκανε μια ανάπαυλα στην άνοδο του την Τετάρτη, αφού ανέβηκε στο υψηλότερο επίπεδο των δύο δεκαετιών. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του Δημοσίου ΗΠΑ υποχώρησε επίσης στο 2,92%.

«Οι τιμές του χρυσού και του ασημιού υποχώρησαν λίγο από τα μέτρια κέρδη που παρατηρήθηκαν λίγο πριν από την ανακοίνωση της έκθεσης του δείκτη τιμών καταναλωτή», έγραψε σύμφωνα με το Marketwatch, σε υπόμνημα του ο Jim Wyckoff, ανώτερος αναλυτής στο Kitco.com. «Τα δεδομένα ενισχύουν το στρατόπεδο των γερακιών της νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ, που θέλουν να δουν έναν πιο επιθετικό ρυθμό στην αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα».

Έτσι, ο χρυσός παράδοσης Ιουνίου σημείωσε άνοδο περίπου 0,7%, ή 12,70 δολάρια, για να διαμορφωθεί στα 1.853,70 δολάρια η ουγγιά.

Το ασήμι παράδοσης Ιουλίου κέρδισε 15 σεντς ή 0,7% στα 21.575 δολάρια η ουγγιά, μία ημέρα πριν κλείσει σε χαμηλό από τις 20 Ιουλίου του 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε χαμηλό τριών μηνών υποχώρησε ο χρυσός

Μικρά κέρδη απέσπασε ο χρυσός εν μέσω κατρακύλας άλλων assets

Σε χαμηλά σχεδόν δύο μηνών ο χρυσός - Κάτω από τα 1.900 δολάρια, με απώλειες 2%

gazzetta
gazzetta reader insider insider