ΟΠΕΚ: Δεν μπορεί να αντισταθμιστεί μια ενδεχόμενη απώλεια του ρωσικού πετρελαίου

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΟΠΕΚ: Δεν μπορεί να αντισταθμιστεί μια ενδεχόμενη απώλεια του ρωσικού πετρελαίου
«Τα lockdown στην Κίνα επηρεάζουν τη ζήτηση πετρελαίου» ανέφερε ο Μοχάμαντ Σανούσι Μπαρκίντο.

Στη σημασία που έχει για την παγκόσμια αγορά πετρελαίου η παραγωγή «μαύρου χρυσού» από τη Ρωσία αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, Μοχάμαντ Σανούσι Μπαρκίντο.

Μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη με μέλη του Οργανισμού, ο Νιγηριανός αξιωματούχος ανέφερε πως «δεν υπάρχει διαθέσιμη επιπλέον ποσότητα πετρελαίου στον κόσμο που θα μπορούσε να αναπληρώσει μια ενδεχόμενη απώλεια του ρωσικού πετρελαίου».

Εξάλλου, ο Μπαρκίντο αναφέρθηκε στην ανησυχία που προκαλούν τα μέτρα για τον περιορισμό στην Κίνα προς την παγκόσμια αγορά, λέγοντας πως «τα lockdown στην Κίνα επηρεάζουν τη ζήτηση πετρελαίου. Ακόμα, μερικοί ειδικοί αναφέρουν πως η Κίνα μπορεί να αντιμετωπίζει "σοκ" στη ζήτηση πετρελαίου παρόμοιο με αυτό των αρχών του 2020».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

«Κρατάει» ο τουρισμός και το Φθινόπωρο

Δημογραφικό: Ο μοναδικός νομός της Ελλάδας που οι γεννήσεις ξεπερνούν τους θανάτους εδώ και μισό αιώνα

UBS: 19+8 μετοχές που χρήζουν προσοχής ενόψει 2026

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider