Πτώση 15%, νέο limit down για το νικέλιο 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση 15%, νέο limit down για το νικέλιο 
Σε ελεύθερη πτώση βρέθηκε και σήμερα το νικέλιο, με την τιμή να αγγίζει τα 31.380 δολάρια ανά μετρικό τόνο, στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου. 

Σε ελεύθερη πτώση βρέθηκαν και σήμερα οι τιμές του νικελίου, με το συμβόλαιο αναφοράς να υποχωρεί 15%, φτάνοντας σε νέο limit down. Σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv, που επικαλείται το CNBC, η τιμή άγγιξε τα 31.380 δολάρια ανά μετρικό τόνο, στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου (LME).

Στις 8 Μαρτίου, οι τιμές του νικελίου υπερδιπλασιάστηκαν μέσα σε μόλις λίγες ώρες. Η τιμή εκτοξεύθηκε πάνω από τα 100.000 δολάρια ανά μετρικό τόνο, καθώς ο όμιλος Tsingshan Holding της Κίνας, ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς στον κόσμο, αγόρασε μεγάλα ποσά. Η διαπραγμάτευση σταμάτησε στο LME καθώς η κίνηση ώθησε σε ένα σημαντικό ράλι.

Την περασμένη εβδομάδα, την Τετάρτη, το LME επιχείρησε να ξαναρχίσει τις συναλλαγές νικελίου. Ωστόσο, ένα τεχνικό «σφάλμα» οδήγησε σε νέα προσωρινή διακοπή.

Στη συνέχεια, το LME επέβαλε εύρος συναλλαγών 8% για την Πέμπτη και 12% για την Παρασκευή. Και στις δύο συνεδριάσεις η τιμή έφτασε αμέσως στο χαμηλότερο όριο όταν ξεκίνησε η διαπραγμάτευση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ήπια κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Ράλι 4% στο πετρέλαιο

Χρηματιστήριο: Ζυγίζουν το Ουκρανικό και το «δώρο» των Καναδών οι επενδυτές

gazzetta
gazzetta reader insider insider