Οι τιμές του νικελίου χτύπησαν νέο limit down στο LME του Λονδίνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι τιμές του νικελίου χτύπησαν νέο limit down στο LME του Λονδίνου
Η τιμή του νικελίου έφτασε να υποχωρεί στα 36.915 δολάρια ανά τόνο.

Συνέχεια στην απότομη διολίσθηση των τελευταίων ημερών δίνουν τα συμβόλαια του νικελίου στο χρηματιστήριο μετάλλων του Λονδίνου (LME), με την τιμή του μετάλλου να χάνει 12% στο άνοιγμα των ηλεκτρονικών συναλλαγών της Παρασκευής.

Η τιμή του νικελίου έφτασε να υποχωρεί στα 36.915 δολάρια ανά τόνο, μετά από πτώση 5% που κατέγραψε την Τετάρτη και απώλειες 8% για την Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται πως το νικέλιο χρησιμοποιείται σε σειρά κλάδων και βιομηχανιών, από το ανοξείδωτο ατσάλι έως και τις μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία και των κυρώσεων της Δύσης στη Ρωσία, η ανησυχία για τη διαθεσιμότητα του νικελίου μεγαλώνει εάν συνυπολογιστεί πως η Ρωσία κατέχει περίπου το 10% της παγκόσμιας παραγωγής του μετάλλου.

Το ιστορικό

Υπενθυμίζεται πως στις 8 Μαρτίου οι τιμές του νικελίου υπερδιπλασιάστηκαν μέσα σε μερικές ώρες ξεπερνώντας τα 100.000 δολάρια ανά τόνο, καθώς ο μεγαλύτερος παραγωγός του μετάλλου στον κόσμου, η κινεζική Tsingshan Holding αγόρασε μεγάλες ποσότητες για μείωση το short bet της στο νικέλιο.

Το LME ανακοίνωσε τότε την αναστολή διαπραγματεύσεων του νικελίου για μια εβδομάδα, εν μέσω του ράλι στις τιμές των βασικότερων μετάλλων λόγω της κρίσης με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η διαπραγμάτευση των συμβολαίων του νικελίου στο Λονδίνο επανεκκίνηση την Τετάρτη, για να διακοπεί λόγω «τεχνικής βλάβης» στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, γεγονός που επαναλήφθη και την Πέμπτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Διευρύνονται τα κέρδη του πετρελαίου - «Έπιασε» ξανά τα 105 δολάρια

Μεγαλώνουν οι απώλειες για τις ευρωαγορές, εν μέσω της κρίσης στην Ουκρανία

«Παρέλυσαν» και πάλι τα συμβόλαια του νικελίου στο βρετανικό LME - Η ανησυχία για τη Ρωσία

gazzetta
gazzetta reader insider insider