Νέος... πανικός για τις τιμές του νικελίου, λόγω «βλάβης» στην αγορά του Λονδίνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέος... πανικός για τις τιμές του νικελίου, λόγω «βλάβης» στην αγορά του Λονδίνου
Έπειτα από μια αναστολή διαπραγματεύσεων των συμβολαίων διάρκειας μιας εβδομάδας στο χρηματιστήριο μετάλλων του Λονδίνου.

Σε προσωρινή αναστολή τέθηκαν οι διαπραγματεύσεις των συμβολαίων νικελίου στο χρηματιστήριο μετάλλων του Λονδίνου (LME) την Τετάρτη, μετά από μια αναστολή διαπραγματεύσεων των συμβολαίων διάρκειας μιας εβδομάδας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, με το άνοιγμα της συνεδρίασης 1.236 τόνοι νικελίου πωλήθηκαν από τους επενδυτές, με τις περισσότερες συναλλαγές να γίνονται στην τιμή των 45.490 δολαρίων ανά τόνο και την τιμή του μετάλλου να υποχωρεί αμέσως κατά 5%, όσο επιτρέπει δηλαδή το νέο όριο που τέθηκε στη διαπραγμάτευσή του.

Είναι χαρακτηριστικό πως συμβόλαια αξίας 51.600 τόνων νικελίου προσφέρθηκαν προς πώληση στα ηλεκτρονικά «βιβλία» της αγοράς με το άνοιγμα της συνεδρίασης, έναντι μόλις 3 προσφορών για αγορά.

Σε ανακοίνωση της, η διοίκηση του LME επικαλέστηκε προσωρινή βλάβη για να δικαιολογήσει την προσωρινή αναστολή στο άνοιγμα της συνεδρίασης. «Σταματήσαμε τη διαπραγμάτευση για τη διερεύνηση ενδεχόμενου τεχνικού ζητήματος με το κατώτατο όριο διαπραγμάτευσης και θα επανέλθουμε με νεότερα το συντομότερο δυνατό» ανέφερε το LME.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, την περασμένη Τρίτη το LME ανακοίνωσε την εβδομαδιαία αναστολή διαπραγμάτευσης των συμβολαίων νικελίου, κάνοντας λόγο για πρωτοφανή εκτίναξη των τιμών που οδήγησε πολλούς επενδυτές σε τεράστια δυσκολία. Όπως είχε αναφέρει το Bloomberg, ορισμένοι brokers ήδη ταλαιπωρούνταν από μια παρόμοια πρωτοφανή άνοδο τη Δευτέρα, με μια μονάδα της China Construction Bank να λαμβάνει περισσότερο χρόνο για να καταθέσει εξασφαλίσεις στο χρηματιστήριο για να καλύψει τις ζημίες (margin calls πολλών δισ.) από την κορυφαία εταιρεία παραγωγής νικελίου Tsingshan Holding Group Co.

Οι σημερινές απώλειες στη βρετανική αγορά καλύπτουν το χάσμα μεταξύ του LME και των συμβολαίων νικελίου στο χρηματιστήριο futures της Σαγκάης στην Κίνα, όπου η διαπραγμάτευση του μετάλλου συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της παύσης των συναλλαγών στο Λονδίνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τι συνέβη στο Χρηματιστήριο Μετάλλων με το «άλμα» στο νικέλιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider