Φυσικό αέριο: Στο χαμηλότερο επίπεδο η τιμή από 1η Μαρτίου καθώς οι ρωσικές παραδόσεις συνεχίζονται

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φυσικό αέριο: Στο χαμηλότερο επίπεδο η τιμή από 1η Μαρτίου καθώς οι ρωσικές παραδόσεις συνεχίζονται
Οι παραγγελίες από την Ευρώπη για ρωσικό αέριο μέσω του Nord Stream αυξήθηκαν, αλλά εξακολουθούν να είναι χαμηλότερες από την αρχή της περασμένης εβδομάδας.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων υποχώρησαν οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου λόγω της συνέχισης των σταθερών παραδόσεων των αποστολών που προέρχονται από τη Ρωσία και της πρόβλεψης για θερμότερο καιρό, αναφέρει το Bloomberg.

Τα συμβόλαια futures στις συναλλαγές της Ολλανδίας υποχώρησαν έως και 7,8% στα 96,85 ευρώ ανά μεγαβατώρα, το χαμηλότερο επίπεδο από την 1η Μαρτίου. Το αντίστοιχο συμβόλαιο στην Βρετανία μειώθηκε έως και 8,5%.

Οι ροές μέσω των αγωγών που διασχίζουν την Ουκρανία παραμένουν σταθερές και η Gazprom ανακοίνωσε ότι η διέλευση του αερίου γίνεται κανονικά. Οι παραγγελίες για ρωσικό αέριο από την Ευρώπη μέσω του Nord Stream αυξήθηκαν, αλλά εξακολουθούν να είναι χαμηλότερες από το επίπεδο στην αρχή της περασμένης εβδομάδας.

Απευθείας συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας αναμένονται τη Δευτέρα, με κάποιες ενδείξεις να σημειώνονται για κατάπαυση του πυρός και ευρύτερη ειρηνευτική συμφωνία, αν και παραμένουν σημαντικές διαφωνίες. Η Ουκρανία απέρριψε το αίτημα της Ρωσίας να καταθέσει τα όπλα και να εγκαταλείψει την πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης. Εντωμεταξύ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα συζητήσει τηλεφωνικά τη Δευτέρα τον συντονισμό των απαντήσεων στην εισβολή της Ρωσίας με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και Βρετανίας.

Στο «μέτωπο» του καιρού, θερμοκρασίες πάνω από τις κανονικές προβλέπονται στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής Ευρώπης τις επόμενες δύο εβδομάδες, ακολουθούμενες από κρύο. Ήρεμος καιρός αναμένεται για το υπόλοιπο του μήνα, μετριάζοντας την παραγωγή αιολικής ενέργειας σε μεγάλο μέρος της ηπείρου.

Επιμέλεια: Κώστας Αποστολόπουλος

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Δυστυχώς χρειαζόμαστε ακόμη το ρωσικό φυσικό αέριο

Η Gazprom συνεχίζει τις εξαγωγές ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας

Η Βουλγαρία σε συζητήσεις με την Ελλάδα για φυσικό αέριο - «Στοπ» στη συμφωνία με την Gazprom

gazzetta
gazzetta reader insider insider