Eurobank Equities: Έρχεται «χρυσό» μέρισμα από τον ΟΠΑΠ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eurobank Equities: Έρχεται «χρυσό» μέρισμα από τον ΟΠΑΠ
Έτοιμος είναι ο ΟΠΑΠ να εκπληρώσει την υπόσχεσή του για διανομής ενός υψηλού μερίσματος, όπως αναφέρει η Eurobank Equities.

Έτοιμος είναι ο ΟΠΑΠ να εκπληρώσει την υπόσχεσή του για τη διανομή ενός υψηλού μερίσματος, όπως αναφέρει η Eurobank Equities.

Ο ΟΠΑΠ θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου στις 22 Μαρτίου πριν το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου. Οι τάσεις του τέταρτου τριμήνου να φαίνονται ελαφρώς καλύτερες από εκείνες του τρίτου. Το πιο σημαντικό, δεδομένης της εκτίμησης της Eurobank Equities για μια πολύ ισχυρή παραγωγή ελεύθερων ταμειακών ροών το τρίμηνο (με τον ΟΠΑΠ να αποδίδει άνω των 300 εκατ. FCF για ολόκληρο το έτος), είναι η πιθανή ανακοίνωση από τη διοίκηση της διανομής ενός τελικού μερίσματος 0,95-1,0 ευρώ ανά μετοχή. Αυτό θα έφερνε το συνολικό μέρισμα για ολόκληρο το έτος στο 1,05-1,10 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ενδιάμεσου μερίσματος των 0,10 ευρώ), κάτι που φυσικά ευθυγραμμίζεται με τη δέσμευση της διοίκησης για ελάχιστο μέρισμα 1 ευρώ.

Στο μέτωπο των της κερδοφορίας, η χρηματιστηριακή βλέπει τα EBITDA να διαμορφώνονται στα 171 εκατ. ευρώ το τέταρτο τρίμηνο. Αυτό θα φέρει τα EBITDA για το 2021 κοντά στα 551 εκατ. ευρώ μια αξιοσημείωτη απόδοση δεδομένων των προκλήσεων που αντιμετώπισε ο ΟΠΑΠ κατά τη διάρκεια του έτους (lockdown το πρώτο τρίμηνο του 2021, σταδιακή αυστηροποίηση των περιορισμών για τον κορονοϊό το τρίτο - τέταρτο τρίμηνο).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider