Société Générale: Το Μάιο η προσθήκη Εθνικής - Mytilineos στον MSCI - Επιμένει στη διαγραφή της Jumbo

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Société Générale: Το Μάιο η προσθήκη Εθνικής - Mytilineos στον MSCI - Επιμένει στη διαγραφή της Jumbo
Ο Μάιος και η εξαμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών της MSCI αναμένεται να κρύβει ένα πιο έντονο ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς οι τριμηνιαίες αναθεωρήσεις αφορούν κυρίως αλλαγές σε σταθμίσεις.

Η εξαμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών της MSCI αναμένεται να κρύβει ένα πιο έντονο ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς οι τριμηνιαίες αναθεωρήσεις αφορούν κυρίως αλλαγές σε σταθμίσεις.

Κάπως έτσι, η Société Générale, συνεχίζει να διατηρεί την εκτίμηση της (που δεν έχει επιβεβαιωθεί σε αρκετά rebalancing) για διαγραφή της μετοχής της Jumbo από το δείκτη, ενώ από την άλλη, αναμένεται να προστεθεί ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας και της Mytilineos το Μάιο. Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, οι λόγοι διαγραφής της μετοχής της Jumbo είναι η κεφαλαιοποίηση (size) ενώ για την Εθνική Τράπεζα και τη Mytilineos κινητήριος «μοχλός» αποτελεί η αύξηση του ειδικού βάρους του κλάδου στους δείκτες (segment).

Οι πιθανές εισροές και εκροές, αναμένεται να ανέλθουν αθροιστικά σε 110,79 εκατ. δολάρια από τα passive funds που ακολουθούν τους δείκτες. Οι πιθανές εκροές από τη διαγραφή της Jumbo αναμένεται να ανέλθουν στα 79,70 εκατ. δολάρια, τη στιγμή που οι πιθανές εισροές για την Εθνική αναμένονται στα 106,26 εκατ. δολάρια και για την Mytilineos στα 84,23 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον γαλλικό οίκο, αν υλοποιηθούν οι αλλαγές, ο δείκτης MSCI Greece θα αυξήσει τη βαρύτητα του κατά 0,029% στις αναδυόμενες αγορές (Emerging Markets), καθώς θα υπάρξει μείωση από τη Jumbo κατά 0,021% και αύξηση κατά 0,028% από την ένταξη της Εθνική Τράπεζας και 0,022% από τη Mytilineos.

Οι πιθανές εισροές – εκροές στις τρέχουσες συνθήκες συναλλακτικής δραστηριότητας θα έχουν ιδιαίτερα αυξημένη επίδραση αφού οι εισροές για την Εθνική Τράπεζα αντιστοιχούν σε 10,51 ημέρες συναλλαγών βάσει των μέσων συναλλαγών και 24,41 ημέρες για τον τίτλο της Jumbo.

Μέχρι στιγμής, στο βασικό δείκτη MSCI Greece εντάσσονται έξι τίτλοι, με τον ΟΤΕ να έχει στάθμιση 25,78% τον ΟΠΑΠ 18,24%, την Alpha Bank με στάθμιση 16,64%, τη Eurobank με στάθμιση 16,07%, τη ΔΕΗ στο 13,71% και τη Jumbo με στάθμιση 9,52%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider