Χρηματιστήριο: Σταθεροποίηση πάνω από τις 950 μονάδες με επιλεκτικό ενδιαφέρον

Newsroom
Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Σταθεροποίηση πάνω από τις 950 μονάδες με επιλεκτικό ενδιαφέρον
Αντέχει πάνω από τις 950 μονάδες το Χρηματιστήριο. Αρνητικά σημεία από ΗΠΑ.

Τελευταία ενημέρωση: 15:20

Με τη Wall Street να συνεχίζει όπως φαίνεται τα «μπρος - πίσω» με έντονη μεταβλητότητα, το Χρηματιστήριο δείχνει σήμερα να σταθεροποιείται πάνω από τις 950 μονάδες με επιλεκτικό ενδιαφέρον ανάμεσα σε τίτλους.

Η αμερικανική αγορά κρατιέται ακόμη προτού υπάρξει μια υψηλή διόρθωση καθώς όλοι (funds, ταμεία) φαίνεται να έχουν στηριχθεί στην πορεία της Apple που βρίσκεται και στους τρεις δείκτες της Wall με αυξημένη βαρύτητα. Από την άλλη, η Meta - Facebook δείχνει να καταρρέει μετά τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες σύμφωνα με τα futures και μένει πλέον να φανεί η αντίδραση που θα υπάρξει στο άνοιγμα της συνεδρίασης. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται τόσο στη συνεδρίαση της ΕΚΤ και τα όσα θα δηλώσει η Κριστίν Λαγκάρντ για τον πληθωρισμό όσο και στο μέτωπο στην Ουκρανία με την ένταση να ανεβαίνει επικίνδυνα.

Το Χρηματιστήριο, στη σημερινή συνεδρίαση παρότι διορθώνει εν μέσω και μιας κατοχύρωσης κερδών κρατάει τις 950 μονάδες. Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,17% στις 953,13 μονάδες με τον τζίρο στα 26,71 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 σημειώνει πτώση κατά 0,12% στις 696,39 μονάδες ενώ ο τραπεζικός ενισχύεται κατά 0,10% στις 696,56 μονάδες.

Μεικτά πρόσημα στις τράπεζες με την ΕΤΕ και τη Eurobank να κινούνται με θετικό πρόσημο στο +0,57% και +1,17% αντίστοιχα, ενώ πτωτικά κινείται η Alpha Bank και η Πειραιώς στο -1,10% και στο -0,66% αντίστοιχα, χωρίς να διακινδυνεύουν προς ώρας κρίσιμες στηρίξεις.

Στα χαρτιά της υψηλής κεφαλαιοποίησης ο ΟΤΕ συνεχίζει ανοδικά με κέρδη 1,14% στα 17,68 ευρώ όπως και η Ελλάκτωρ στο 1,25% και στα 1,31 ευρώ (είχε δει και 2,5% άνοδο)!

Αρνητικό γύρισμα στα δύο διυλιστήρια, ενώ από την άλλη κέρδη καταγράφει η Τέρνα Ενεργειακή με άνοδο 1,55% στα 13,10 ευρώ όπως και η ΕΥΔΑΠ και η Aegean.

Ήπια διόρθωση σε ΔΕΗ ενώ πιέσεις καταγράφονται στη Jumbo.

Η πλειονότητα των τίτλων στη μεσαία κεφαλαιοποίηση διορθώνουν με τη Cenergy να υποχωρεί κατά 1,6% τα Πλαστικά Θράκης κατά 0,8% και την Autohellas στο 0,62% έχοντας ωστόσο σκαρφαλώσει στα 9,63 ευρώ. Αντίθετα πρόσημα για την Ευρωπαϊκή Πίστη, την Intrakat, τη Reds, τη Briq και την Profile.

Παράλληλα, ο Μάιος και η εξαμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών της MSCI αναμένεται να κρύβει ένα πιο έντονο ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς οι τριμηνιαίες αναθεωρήσεις αφορούν κυρίως αλλαγές σε σταθμίσεις.

Κάπως έτσι, η Société Générale, συνεχίζει να διατηρεί την εκτίμηση της (που δεν έχει επιβεβαιωθεί σε αρκετά rebalancing) για διαγραφή της μετοχής της Jumbo από το δείκτη, ενώ από την άλλη, αναμένεται να προστεθεί ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας και της Mytilineos το Μάιο. Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, οι λόγοι διαγραφής της μετοχής της Jumbo είναι η κεφαλαιοποίηση (size) ενώ για την Εθνική Τράπεζα κινητήριος «μοχλός» αποτελεί η αύξηση του ειδικού βάρους του κλάδου στους δείκτες (segment).

Οι πιθανές εισροές και εκροές, αναμένεται να ανέλθουν αθροιστικά σε 110,79 εκατ. δολάρια από τα passive funds που ακολουθούν τους δείκτες. Οι πιθανές εκροές από τη διαγραφή της Jumbo αναμένεται να ανέλθουν στα 79,70 εκατ. δολάρια, τη στιγμή που οι πιθανές εισροές για την Εθνική αναμένονται στα 106,26 εκατ. δολάρια και για την Mytilineos στα 84,23 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.