Μεικτά πρόσημα στη Wall Street - Ο Nasdaq ανέκαμψε από απώλειες 2%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεικτά πρόσημα στη Wall Street - Ο Nasdaq ανέκαμψε από απώλειες 2%
Ο Nasdaq κατάφερε να ανακάμψει από πτώση κοντά στο 2% και να ολοκληρώσει την ημέρα με θετικό πρόσημο και οριακά κέρδη.

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι βασικοί αμερικανικοί δείκτες στη συνεδρίαση της Δευτέρας, με τις μετοχές να ανακάμπτουν από τις μεγάλες πρωινές απώλειες. Μάλιστα, ο Nasdaq κατάφερε να ανακάμψει από πτώση κοντά στο 2% και να ολοκληρώσει την ημέρα με θετικό πρόσημο και οριακά κέρδη.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones έχασε 0,45% ή 162,79 μονάδες στις 36.068 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,14% ή 6,74 μονάδες στις 4.670 μονάδες, στην πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση με αρνητικό πρόσημο.

Ο Nasdaq γύρισε σε θετικό επίπεδο με 0,05% ή 6,93 μονάδες στις 14.942 μονάδες.

Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών βρέθηκαν οι προβληματισμοί για τα επόμενα βήματα των ισχυρών κεντρικών τραπεζών του κόσμου, με τις εξελίξεις της περασμένης εβδομάδας και τις ανακοινώσεις της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed) να δείχνουν προς γρήγορη και άμεση άρση των υποστηρικτικών μέτρων που έχουν τεθεί σε ισχύ λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Σημειώνεται πως η Wall Street αναμένει τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ κατά τον Δεκέμβριο, που ανακοινώνονται την Τετάρτη, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή να βρίσκεται σε υψηλά δεκαετιών στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου για το τέλος του 2021, τάση που αναμένεται να συνεχιστεί και για το νέο έτος.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Άγνωστο παραμένει το εάν θα χρειαστεί ο εμβολιασμός των πολιτών με την 4η δόση εμβολίων κατά του κορονοϊού, όπως προκύπτει από νέες δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής της Pfizer, Αλμπέρτ Μπουρλά.

Ακόμα, δήλωσε πως η Pfizer εργάζεται για νέα εμβόλια κατά του κορονοϊού, που θα είναι σχεδιασμένα για να αντιμετωπίζουν τη μετάλλαξη Όμικρον, καθώς και άλλες παραλλαγές της νόσου. Ο κ. Μπουρλά ανέφερε ακόμα ότι το εμβόλιο για την Όμικρον θα είναι έτοιμο τον Μάρτιο.

Η Take-Two Interactive ανακοίνωσε τη συμφωνία της για την εξαγορά της εταιρείας mobile gaming Zynga, δημιουργού του FarmVille έναντι περίπου 12,7 δισ. δολαρίων, στο τελευταίο μεγάλο deal στον κλάδο του video gaming.

Η συμφωνία προβλέπει τίμημα 9,86 δολαρίων ανά μετοχή της Zynga, premium 64% σε σχέση με την τιμή που έκλεισε η μετοχή της εταιρείας στο χρηματιστήριο της Wall Street την Παρασκευή.

Στην επί τα χείρω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τις πωλήσεις και τα κέρδη κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2021 προχώρησε η εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού γιόγκα, Lululemon.

Αναλυτικότερα, η αμερικανική εταιρεία εκτιμά πως τα τα κέρδη ανά μετοχή θα διαμορφωθούν μεταξύ των 3,24 -3,31 δολαρίων, ενώ προβλέπει πως τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή θα διαμορφωθούν στα 3,25-3,32 δολάρια, καθώς η εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού έχει προκαλέσει την αναστολή λειτουργίας αρκετών γυμναστηρίων ανά την υφήλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider