Χρηματιστήριο: Οριακές μεταβολές και «μάχη» για το πρόσημο - «Γκάζι» στις τράπεζες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Οριακές μεταβολές και «μάχη» για το πρόσημο - «Γκάζι» στις τράπεζες
Χρηματιστήριο
Μίνι ράλι και αντίδραση στους τραπεζικούς τίτλους την Παρασκευή.

Τελευταία ενημέρωση 14:45

Οριακές μεταβολές καταγράφονται στο Χρηματιστήριο και έντονη διαφοροποίηση και μπάσιμο στις τράπεζες μετά το σήμα της Fed για ένα πιο επιθετικό tapering εν μέσω και των πιο επίμονων πληθωριστικών πιέσεων.

Οι ευρωπαϊκές αγορές και η Wall Street διόρθωσαν σε ένα σημαντικό βαθμό την Τετάρτη υπό αυτό το σενάριο με την εγχώρια αγορά να δίνει μάχη για να διαφοροποιηθεί από αυτή τη γραμμή. Επιβαρυντικό ρόλο στο επενδυτικό κλίμα έχει και η πορεία της μετάλλαξης Όμικρον καθώς η αρνητική τροπή που παίρνει πλέον η πανδημία στη χώρα (αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο) επαναφέρει τους φόβους της ενεργοποίησης περαιτέρω περιοριστικών μέτρων. Επιπλέον, βαρύνουσας σημασίας κρίνεται και η ευρύτερη ανάταση της Κεφαλαιαγοράς που δείχνει εδώ και ένα μεγάλο διάστημα να έχει βαλτώσει με αδυναμία προσέλκυσης ισχυρών χαρτοφυλακίων και ευρύτερης προβολής της αγοράς ως ενός μοχλού ευρύτερης αναπτυξιακής δυναμικής για την οικονομία.

Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να κινηθεί η εγχώρια αγορά το επόμενο διάστημα και αν δεν υπάρξει κάποια σημαντική αλλαγή ειδικά στο τελευταίο σκέλος θα συνεχιστεί η περίοδος εσωστρέφειας, επενδυτικής ανομβρίας και συσσώρευσης με φτωχούς τζίρους.

Η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 872 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 900 και 872 μονάδες (ΚΜΟ 200) και σημείο αντίστασης οι 910 και 920 μονάδες.

Την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης μάχεται για το πρόσημο στο -0,04% και στις 905,34 μονάδες με τον τζίρο στα 32,18 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 σημειώνει ήπια άνοδο 0,11% στις 2.179,13 μονάδες ενώ ο τραπεζικός δείκτης υπεραποδίδει με άνοδο +1,54% στις 590,78 μονάδες.

Το θετικό γύρισμα του ΧΑ οφείλεται κατά βάση στις τοποθετήσεις που γίνονται στις τράπεζες με την Alpha Bank να ενισχύεται κατά 1,44% στα 1,0885 ευρώ, στην προσπάθεια να ξεφύγει από τα όρια συσσώρευσης, τη Eurobank στο +0,99% και τα 0,9418 ευρώ, την Πειραιώς ηπιότερα στο +0,23% και στα 1,312 ευρώ και την ΕΤΕ να σημειώνει άνοδο 1,59% στα 2,935 ευρώ.

Άμεση ήταν η κατοχύρωση κερδών στη μετοχή της Quest που σημείωνε άνοδο πάνω από 1% με τους επενδυτές να κλείνουν μέρος των θέσεων εκεί και να στρέφονται σε άλλους τίτλους.

Ήπιες θετικές κινήσεις σε ΕΥΔΑΠ, Motor Oil, ΕΛΠΕ και Aegean.

Από την άλλη, υψηλότερες πιέσεις καταγράφονται στην Jumbo στο 1,77% και στα 12,77 ευρώ ενώ ηπιότερα πτωτικά κινούνται ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Τέρνα Ενεργειακή, Coca Cola, ΔΕΗ και Μυτιληναίος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider