Ο κλάδος της τεχνολογίας δοκιμάζει τα νέα ιστορικά υψηλά στην Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο κλάδος της τεχνολογίας δοκιμάζει τα νέα ιστορικά υψηλά στην Wall Street
Προς νέο ρεκόρ ο Dow Jones, μεγάλες απώλειες για τον Nasdaq εν αναμονή των πρακτικών της Fed.

Τελευταία ενημέρωση: 20:55

Με μεικτά πρόσημα κινείται η Wall Street στη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς οι τεχνολογικές μετοχές σημειώνουν μεγάλες απώλειες και «χαλούν» κάπως την προσπάθεια για νέα ρεκόρ στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Οι επιφαλακτικές κινήσεις αποδίδονται και στα στοιχεία για τη μεταποίηση στις ΗΠΑ κατά τον Δεκέμβριο, που ανακοίνωσε το ISM.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κερδίζει 0,56% ή 205,93 μονάδες στις 36.790, όντας κοντά σε ένα ακόμα ιστορικό υψηλό.

Ο S&P 500 υποχωρεί 0,35% ή 17,35 μονάδες στις 4.778 μονάδες, έχοντας φτάσει νωρίτερα σε νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ.

Ο Nasdaq διολισθαίνει 1,86% ή 294,7 μονάδες στις 5.537 μονάδες.

Το θετικό κλίμα με το οποίο ξεκίνησε το νέο έτος στις διεθνείς αγορές δοκιμάζεται, καθώς η προσοχή στρέφεται στη δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης που είχε η νομισματική επιτροπή της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) τον Δεκέμβριο.

Οι επενδυτές αναμένουν το εάν θα υπάρξουν στοιχεία που να υποδηλώνουν την πρόθεση της Fed να ολοκληρώσει νωρίτερα τη μείωση (tapering) του έκτακτου προγράμματος αγοράς ομολόγων που έχει θέσει σε ισχύ από το ξεκίνημα της πανδημίας του κορονοϊού. Ακόμα, με ενδιαφέρον αναμένεται και το εάν θα υπάρξει αναφορά σχετικά με τις κινήσεις της τράπεζας στο μέτωπο της αύξησης των βασικών της επιτοκίων.

Μάκρο

Με το χαμηλότερο ρυθμό των τελευταίων 11 μηνών αναπτύχθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα για τον κλάδο της μεταποίησης των ΗΠΑ κατά τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το ISM.

Ειδικότερα, ο σχετικός δείκτης PMI υποχώρησε στις 58,7 μονάδες έναντι 61,1 μονάδων τον Νοέμβριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 60 μονάδες.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Η μετοχή της Apple κατέγραψε κέρδη στο 1,5% κατά το άνοιγμα της συνεδρίασης, με τη αξία του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού να συνεχίζει να βρίσκεται κοντά στα 3 τρισ. δολάρια, μετά από το ξεπέρασμα του εν λόγω οροσήμου τη Δευτέρα.

Ο τίτλος της Ford ενισχύεται κοντά στο 2% έπειτα από τη μεγάλη ζήτηση και τις αυξημένες παραγγελίες που έχε δεχθεί η αυτοκινητοβιομηχανία για το νέο ηλεκτροκίνητο SUV της, το F-150 Lightning.

Αντίθετα, πτωτικά κινείται ο τίτλος της Moderna, παρά το ότι η φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε πως υπερτριπλασίασε τα ταμειακά της διαθέσιμα μέσα στο 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider