ΗΠΑ: Κοντά σε χαμηλό έτους η ανάπτυξη της μεταποίησης τον Δεκέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Κοντά σε χαμηλό έτους η ανάπτυξη της μεταποίησης τον Δεκέμβριο
Ο PMI του ISM υποχώρησε στις 58,7 μονάδες έναντι 61,1 μονάδων τον Νοέμβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 60 μονάδες.

Με το χαμηλότερο ρυθμό των τελευταίων 11 μηνών αναπτύχθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα για τον κλάδο της μεταποίησης των ΗΠΑ κατά τον Δεκέμβριο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το ISM.

Ειδικότερα, ο σχετικός δείκτης PMI υποχώρησε στις 58,7 μονάδες έναντι 61,1 μονάδων τον Νοέμβριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 60 μονάδες.

Πρόκειται για το χαμηλότερο ρυθμό αύξησης του δείκτη από τον Φεβρουάριο του 2021.

Ο δείκτης τιμών για τις επιχειρήσεις διαμορφώθηκε στις 68,2 μονάδες έναντι 82,4 μονάδων τον Νοέμβριο, ο δείκτης νέων παραγγελιών υποχώρησε στις 68,2 μονάδες έναντι 61,5 μονάδων τον Νοέμβριο και ο δείκτης απασχόλησης αυξήθηκε στις 54,2 μονάδες έναντι 53,3 μονάδων τον Νοέμβριο.

Κάθε ένδειξη πάνω από τις 50 μονάδες φανερώνει επέκταση των δραστηριοτήτων του κλάδου.

Τα στοιχεία έρχονται καθώς η αμερικανική οικονομία βρέθηκε για τον τελευταίο μήνα του 2021 αντιμέτωπη με τις επιπτώσεις από τη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού στις ΗΠΑ και τα προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα που επηρεάζουν τις επιχειρήσεις της χώρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Χειρότερη των εκτιμήσεων η πορεία της μεταποίησης τον Δεκέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider