Η Moderna υπερτριπλασίασε τα ταμειακά διαθέσιμα της για το 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Moderna υπερτριπλασίασε τα ταμειακά διαθέσιμα της για το 2021
Η αμερικανική φαρμακευτική απέστειλε περίπου 800 εκατ. δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό σε πάνω από 60 χώρες του κόσμου.

Υπερτριπλασιαμό των ταμειακών διαθεσίμων της κατέγραψε για το σύνολο του 2021 η Moderna, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του επικεφαλής της αμερικανικής φαρμακευτικής, Στέφαν Μπανσέλ, στους μετόχους της εταιρείας.

Όπως μετέδωσε το MarketWatch, η Moderna αναφέρει πως τα ταμειακά διαθέσιμα της για το σύνολο του 2021 ανήλθαν σε 17 δισ. δολάρια ενώ ξεκίνησε το περασμένο έτος με 5,25 δισ. δολάρια.

Ο Μπανσέλ ανέφερε ακόμα πως η εταιρεία απέστειλε περίπου 800 εκατ. δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό σε πάνω από 60 χώρες του κόσμου για το 2021, ενώ πρόσθεσε πως η Moderna εργάζεται από κοινού με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) για την έγκριση του εμβολίου της στις ηλικίες 12-17 ετών, για το οποίο έχει ήδη λάβει έγκριση χρήσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε ακόμα 10 χώρες.

Σημειώνεται πως μετά την ενημέρωση η μετοχή της Moderna υποχωρεί άνω του 7% πριν από το άνοιγμα της Wall Street, ενώ για το δ' τρίμηνο του 2021 η μετοχή της στο αμερικανικό χρηματιστήριο κατέγραψε απώλειες 27,9%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bancel: Έτοιμη η Moderna για την ανάπτυξη νέου εμβολίου έναντι της Όμικρον

gazzetta
gazzetta reader insider insider