Με ιστορικά υψηλά ξεκίνησε το 2022 η Wall Street - Ξεχώρισαν Tesla και Apple

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με ιστορικά υψηλά ξεκίνησε το 2022 η Wall Street - Ξεχώρισαν Tesla και Apple
Κέρδη άνω των 200 μονάδων για τον Dow Jones, με την μετοχή της Tesla να γράφει άνοδο 13% στην πρώτη συνεδρίαση του έτους.

Με νέα ρεκόρ έκανε ποδαρικό στο 2022 η Wall Street, με τον τεχνολογικό κλάδο να ωθεί σε σημαντική άνοδο το αμερικανικό χρηματιστήριο για την πρώτη συνεδρίαση του έτους.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,68% ή246,76 μονάδες σιτς 36.585 μονάδες.

Ο S&P 500 κέρδισε 0,60% ή 28,48 μονάδες στις 4.794 μονάδες.

Ο Nasdaq ισχυροποιήθηκε 1,20% ή 187,8 μονάδες στις 15.832 μονάδες.

Σηεμιώνεται πως Dow Jones και S&P 500 έκλεισαν σε ιστορικά υψηλά, ενώ ο Nasdaq βρέθηκε λίγο πιο κάτω από το δικό του ρεκόρ.

Μεγάλες πρωταγωνίστριες για τη συνεδρίαση της Δευτέρας ήταν οι μετοχές της Tesla και της Apple.

Ο τίτλος της εταιρείας του Έλον Μασκ ενισχύθηκε 13,5% μετά από την ανακοίνωση για ρεκόρ παραδόσεων οχημάτων της Tesla στο δ' τρίμηνο του 2021.

Η μετοχή της Apple κέρδισε άνω του 2%, επηρεάζοντας θετικά το σύνολο του τεχνολογικού κλάδου, αφότου η αξία του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού ξεπέρασε τα 3 τρισ. δολάρια. Η Apple έγινε η πρώτη εταιρεία στα χρονικά που ξεπερνά το εν λόγω ορόσημο.

Εμπορεύματα

Με σημαντικά κέρδη ξεκίνησε την πρώτη συνεδρίαση του 2022 το πετρέλαιο, με την προσοχή των επενδυτών να εστιάζει στην αυριανή συνεδρίαση των χωρών του ΟΠΕΚ+.

Τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Φεβρουαρίου, κέρδισαν 1,2% ή 87 σεντ στα 76.08 δολάρια ανά βαρέλι. Τα συμβόλαια του Brent, παράδοσης Μαρτίου, ενισχύθηκαν 1,53% ή 1,18 δολάρια στα 78.96 δολάρια ανά βαρέλι.

Με ισχυρότατες απώλειες μπήκε στην πρώτη μέρα συνεδριάσεων ο χρυσός, καθώς το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 21 Δεκεμβρίου.

Τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Φεβρουαρίου, έχασαν 1,6% ή 28,5 δολάρια στα 1.800,10 δολάρια ανά ουγγιά.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Η διοίκηση των Starbucks προχωράει στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού του προσωπικού της στις ΗΠΑ κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την αλυσίδα καφέ και ροφημάτων, από τις 10 Ιανουαρίου όλοι οι εργαζόμενοι των Starbucks στις ΗΠΑ θα πρέπει να ενημερώνουν την εταιρεία για το εμβολιαστικό τους status.

Η διοίκηση της Twitter ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πώλησης της online διαφημιστικής πλατφόρμας MoPub στην AppLovin έναντι 1,05 δισ. δολαρίων.

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Jefferies ανακοίνωσε πως όλοι οι εργαζόμενοι της θα παραμείνουν σε καθεστώς τηλεργασίας μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, όπως είπε ο CEO της, Ρίτσαρντ Χάντλερ με ανάρτηση του στο Instagram.

Η Jefferies είχε αρχικά προγραμματίσει την επιστροφή των εργαζομένων της στο γραφείο για τον Οκτώβριο του 2021, μέτρο που αναβλήθηκε για τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους λόγω της αναζωπύρωσης της πανδημίας του κορονοϊού στις ΗΠΑ.

Μάκρο

Προς τα κάτω αναθεωρήθηκε η πορεία της επιχειρηματικής δραστηριότητας για τον κλάδο της μεταποίησης στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2021, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της Markit που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, ο PMI μεταποίησης στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στις 57,7 μονάδες έναντι 57,8 μονάδων στην αρχική μέτρηση της Markit.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Θετικό ξεκίνημα του 2022 για την Wall Street, με πρωταγωνίστρια την Tesla

gazzetta
gazzetta reader insider insider