Tesla: Ρεκόρ παραδόσεων το τελευταίο τρίμηνο του 2021 με 308.000 οχήματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: Ρεκόρ παραδόσεων το τελευταίο τρίμηνο του 2021 με 308.000 οχήματα
Tesla 3
H αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2021 παρέδωσε συνολικά 936.172 οχήματα.

Η Tesla παράδωσε περισσότερα από 308.000 οχήματα το τελευταίο τρίμηνο του 2021, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ της, το οποίο ήταν 305.000 αμάξια για ένα τρίμηνο

Όπως αναφέρει το CNBC, η αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2021 παρέδωσε συνολικά 936.172 οχήματα, αριθμός σημαντικά αυξημένος από τα 499.647 οχήματα του 2020, της χρονιάς που η Tesla κατέγραψε τα πρώτα ετήσια κέρδη της.

Κατά το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους, η αυτοκινητοβιομηχανία είχε παραδώσει 241.300 οχήματα.

Οι παραδόσεις των αυτοκινήτων αφορούν μοντέλα S και X τα οποία πωλούνται σε υψηλότερες τιμές, αλλά και φθηνότερα μοντέλα όπως τα 3 και Y. Οι αναλυτές της Wall Street είχαν προβλέψει τις παραδόσεις Tesla για το τέταρτο τρίμηνο του 2021 να κινηθούν κοντά στις 267.000 οχήματα.

Ξεπερνώντας τις ελλείψεις

Στην ετήσια συνέλευση των μετόχων της Tesla το 2021, ο Μασκ εξέφρασε “γκρίνιες” για μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, τα οποία καθιστούσαν δύσκολη την πρόσβαση, κυρίως, σε μικροτσίπ καθώς και σε άλλα ανταλλακτικά.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους της παγκόσμιας πανδημίας του κορονοϊού, η Tesla κατάφερε να αυξήσει τις παραδόσεις οχημάτων, αυξάνοντας την παραγωγή στο πρώτο της εργοστάσιο στο εξωτερικό- αυτό στη Σαγκάη- και προβαίνοντας σε τεχνικές αλλαγές στα αυτοκίνητα που παράγει στο Fremont της Καλιφόρνια, αφαιρώντας από την παραγωγική διαδικασία ορισμένα μη απολύτως απαραίτητα μέρη των οχημάτων.

Συγκεκριμένα, η Tesla ανακοίνωσε τον Μάιο ότι αφαιρούσε ορισμένους αισθητήρες ραντάρ από οχήματα Model 3 και Model Y, τα οποία είχαν κατασκευαστεί για πελάτες στη Βόρεια Αμερική. Αυτά τα αυτοκίνητα λειτουργούν πλέον με ένα σύστημα που βασίζεται σε κάμερα για να ενεργοποιήσει τις λειτουργίες υποβοήθησης του οδηγού της Tesla, όπως το ρυθμιζόμενο cruise control ή την αυτόματη διατήρηση λωρίδας.

Οι προοπτικές του κλάδου
Η εταιρεία κυριαρχεί πλέον στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία στις ΗΠΑ και σε μεγάλο μέρος του κόσμου. Ωστόσο, αναμένεται να χάσει το συνολικό μερίδιο της αγοράς καθώς οι ανταγωνιστές βγάζουν τα δικά τους πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα.

Για παράδειγμα, η Toyota έχει εξαγγείλει στους επενδυτές ότι θα επενδύσει 35 δισεκατομμύρια δολάρια για να κυκλοφορήσει 30 ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία έως το 2030. Η Rivian ξεκίνησε πρόσφατα τις παραδόσεις των ηλεκτρικών pick-up και SUV της. Και η Ford σταμάτησε να κάνει κρατήσεις για το ηλεκτρικό φορτηγό F-150 Lightning, αφού έλαβε 200.000 παραγγελίες.

Οι πωλήσεις της Tesla αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω λόγω της συνολικής αύξησης στη ζήτηση ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία οφείλεται εν μέρει στα μέτρα για την κλιματική αλλαγή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέες ανακλήσεις οχημάτων από την Tesla - Για σχεδόν 200.000 αυτοκίνητα στην Κίνα

Η Tesla ανακαλεί σχεδόν 475.000 οχήματα στις ΗΠΑ λόγω βλαβών

gazzetta
gazzetta reader insider insider