Αισιοδοξία και μικρά κέρδη στις ευρωαγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αισιοδοξία και μικρά κέρδη στις ευρωαγορές
Οι επενδυτές τηρούν επιφυλακτική στάση, περιμένοντας νεότερα δεδομένα από την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον και την σοβαρότητα των συμπτωμάτων που προκαλεί στους ασθενείς.

Τελευταία ενημέρωση 14.02

Με κέρδη διαπραγματεύονται την Πέμπτη οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές τηρούν επιφυλακτική στάση, περιμένοντας νεότερα δεδομένα από την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον και την σοβαρότητα των συμπτωμάτων που προκαλεί στους ασθενείς.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 βρίσκεται στις 481,07 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 0,57%, με τον κλάδο της διασκέδασης και των ταξιδίων να ενισχύεται κατά 1,7%, καθώς κάνει την εμφάνισή της η αισιοδοξία πως η Όμικρον ίσως και να μην αποτελέσει την αιτία για την επιστροφή της κατάστασης στην Άνοιξη του 2020.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,62% στις 15.690 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 βρίσκεται στα επίπεδα των 7.081 μονάδων, με οριακά κέρδη 0,42%.

Στην Μεγάλη Βρετανία, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,19% στις 7.355 μονάδες, ενώ στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο διαμορφώνεται στις 26.910 μονάδες, με κέρδη 0,31%, ενώ στην Ισπανία ο δείκτης IBEX 35 κερδίζει 1,15% στις 8.556 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως χθες Τετάρτη, είδε το φως της δημοσιότητας μια έρευνα του Imperial College του Λονδίνου, σύμφωνα με την οποία ο κίνδυνος να χρειαστούν νοσηλεία σε νοσοκομεία οι ασθενείς που έχουν προσβληθεί από την παραλλαγή Όμικρον της Covid-19 είναι 40-45% μικρότερος σε σύγκριση με εκείνους που έχουν μολυνθεί από την παραλλαγή Δέλτα.

Ασιατικά χρηματιστήρια

Με κέρδη ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις της Πέμπτης οι κυριότερες αγορές στην Ασία, καθώς η επενδυτική ψυχολογία εμφάνισε σημάδια τόνωσης, κυρίως εξαιτίας των εξελίξεων αναφορικά με την σοβαρότητα της νόσου που προκαλεί η νέα παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού.

Σε αυτό το κλίμα, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei σημείωσε κέρδη 0,83% και έκλεισε στις 28.798 μονάδες, ενώ άνοδο 0,4% σημείωσε και ο δείκτης HSI στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 23.193 μονάδες.

Κέρδη και για τον δείκτης Shanghai στην ηπειρωτική Κίνα, ο οποίος έκλεισε στις 3.643 μονάδες, ενώ στη Νότια Κορέα ο δείκτης KOSPI ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 2.998 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,46%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider