Στον «ρυθμό» της Όμικρον οι ευρωαγορές - Στα «κόκκινα» οι δείκτες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στον «ρυθμό» της Όμικρον οι ευρωαγορές - Στα «κόκκινα» οι δείκτες
Η ανησυχία των επενδυτών σχετικά με την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον αποτυπώθηκε με εμφατικό τρόπο στα ταμπλό των συνεδριάσεων.

Σημαντικές πιέσεις και αρνητικά πρόσημα κατέγραψαν την Δευτέρα οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, καθώς η ανησυχία των επενδυτών σχετικά με την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον αποτυπώθηκε με εμφατικό τρόπο στα ταμπλό των συνεδριάσεων.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 διαμορφώθηκε στις 467,22 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,41%, με τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας να οδηγεί τις απώλειες υποχωρώντας κατά 2,7%, ενώ κι όλοι οι υπόλοιποι επιμέρους κλάδοι έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος.

Στην Φρανκφούρτη, ο γερμανικός DAX ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 15.239 μονάδες με απώλειες 1,88%, ενώ στην Γαλλία ο δείκτης CAC 40 διαμορφώθηκε στις 6.870 μονάδες, με πτώση 0,82%.

Παρόμοια εικόνα και για τον βρετανικό FTSE 100 που σημείωσε απώλειες 0,99% στις 7.198 μονάδες, ενώ στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε στις 26.177 μονάδες, υποχωρώντας κατά 1,63%. Τέλος, στην Ισπανία, ο IBEX 35 διαμορφώθηκε στις 8.242 μονάδες, με απώλειες 0,82%.

Στο ταμπλό, ισχυρά κέρδη της τάξης του 8% αποκόμισε η βελγική εταιρεία βιοτεχνολογίας Argenx μετά την έγκριση του FDA σε ένα φαρμακευτικό σκεύασμα της εταιρείας, ενώ απώλειες άνω του 11% κατέγραψε η μετοχή της δανέζικης φαρμακευτικής Novo Nordisk.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής, η «Όμικρον» έχει εντοπιστεί σε περισσότερες από 80 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ μία σειρά από ευρωπαϊκά κράτη επαναφέρουν περιοριστικά μέτρα σε μία προσπάθεια να ανακόψουν το νέο κύμα της πανδημίας.

Ειδικότερα, η Ολλανδία ανακοίνωσε καθολικό lockdown ως τις 14 Ιανουαρίου, κλείνοντας μπαρ, εστιατόρια και λιανεμπόριο, ενώ η Αυστρία γνωστοποίησε πως από σήμερα στην χώρα θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο των πλήρως εμβολιασμένων επισκεπτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider