Πτώση άνω του 5% για το πετρέλαιο καθώς αυξάνονται τα κρούσματα της «Όμικρον»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση άνω του 5% για το πετρέλαιο καθώς αυξάνονται τα κρούσματα της «Όμικρον»
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 67,30 δολάρια και το Brent στα 70,3 δολάρια καταγράφοντας πτώση σχεδόν 5%.

Τελευταία ενημέρωση 16.55

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν πάνω από 5% τη Δευτέρα, καθώς τα αυξανόμενα κρούσματα της μετάλλαξης "Όμικρον" στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες ενισχύουν τις ανησυχίες των επενδυτών ότι νέοι περιορισμοί στις επιχειρήσεις για την καταπολέμηση της εξάπλωσής του ενδέχεται να επηρεάσουν τη ζήτηση καυσίμων.

Πριν από μία ημέρα, Ολλανδία μπήκε σε αυστηρό lockdown έως τις 14 Ιανουαρίου ενώ η Δανία και η Ιρλανδία έχουν επίσης επιβάλει νέους περιορισμούς το Σαββατοκύριακο. Ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Sajid Javid δήλωσε στις 19 Δεκεμβρίου ότι δεν αποκλείει περαιτέρω περιορισμούς για τη χώρα πριν από τα Χριστούγεννα.

Ενώ οι τιμές του πετρελαίου φαινόταν ότι θα παραμείνουν υπό ισχυρές πιέσεις στο εγγύς μέλλον, οι αναλυτές χάραξαν μια πιο ευνοϊκή προοπτική για τα επόμενα δύο χρόνια.

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs στις 17 Δεκεμβρίου επανέφερε την προοπτική πετρελαίου στα 100 δολάρια το βαρέλι το 2023, λέγοντας ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι πιθανό αν η ζήτηση πετρελαίου φτάσει σε νέα υψηλά ρεκόρ το 2022 και το 2023.

Ο αναλυτής αγοράς της OANDA, Edward Moya, σε σημείωμα το Σαββατοκύριακο είπε ότι: οι ειδήσεις για τον COVID μπορεί να συνεχίσουν να αποτελούν τροχοπέδη για τις τιμές του πετρελαίου για το υπόλοιπο του έτους, αλλά οι προοπτικές πετρελαίου 100 δολαρίων κάποια στιγμή το επόμενο έτος θα παράσχουν ένα επίπεδο υποστήριξης.

Την Δευτέρα το μεσημέρι (16:55 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 67,30 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 5,02% και το Brent στα 70,3 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 4,38%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Τι φοβάται η αγορά για το 2022

Πετρέλαιο: Σε πτώση οι τιμές σε ημερήσια και εβδομαδιαία βάση

Goldman Sachs: Το πετρέλαιο θα μπορούσε να φθάσει στα 100 δολάρια το 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider