Άνοδος για το πετρέλαιο καθώς αμβλύνονται οι ανησυχίες για τη ζήτηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος για το πετρέλαιο καθώς αμβλύνονται οι ανησυχίες για τη ζήτηση
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 71,63 δολάρια και το Brent στα 75,02 δολάρια.

Άνοδο άνω του 2% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη καθώς αμβλύνονται οι ανησυχίες για τον αντίκτυπο της μετάλλαξης «Όμικρον» στην παγκόσμια ζήτηση καυσίμων ενώ οι συνομιλίες για το πυρηνικό Ιράν σταμάτησαν, καθυστερώντας την επιστροφή του ιρανικού αργού στην αγορά.

Ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς Brent έχει σημειώσει άνοδο 38% φέτος, υποστηριζόμενος από τους περιορισμούς της παραγωγής με επικεφαλής τον όμιλο παραγωγών του ΟΠΕΚ+, αν και πλέον έχει υποχωρήσει αισθητά από τα 86 δολάρια, τ υψηλό τριετίας που έφθασε τον Οκτώβριο.

Ως προς τις μελλοντικές προοπτικές, ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράκ, Ihsan Abdul-Jabbar, δήλωσε ότι αναμένει οι τιμές του πετρελαίου να ξεπεράσουν τα 75 δολάρια, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων INA. Πρόσθεσε ότι ο ΟΠΕΚ προσπαθεί να «περιορίσει θετικά» την αγορά ενέργειας, ανέφερε το πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η νέα μετάλλαξη έχει ανιχνευθεί σε 38 χώρες, με τα πρώτα στοιχεία να υποδηλώνουν ότι είναι πιο μεταδοτική από τις προηγούμενες μεταλλάξεις. Ωστόσο, αναφορές στη Νότια Αφρική σημείωσαν ότι οι ασθενείς που προσβλήθηκαν από τη νέα μετάλλαξη είχαν μόνο ήπια συμπτώματα και ο κορυφαίος Αμερικανός λοιμωξιολόγος, Antoni Fauci, είπε στο CNN «δεν φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλος βαθμός σοβαρότητας» μέχρι στιγμής. Τα δεδομένα αυτά δημιουργούν προσδοκίες ότι μπορεί να οδεύουμε προς το τέλος της πανδημίας.

Την Τρίτη το μεσημέρι (12:43 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 71,63 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 3,08% και το Brent στα 75,02 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 2,65%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Άνοδος κοντά στο 5% για το πετρέλαιο, λίγο πριν τα 70 δολάρια ανά βαρέλι

Πετρέλαιο: Δεν αποκλείει άνοδο της τιμής του brent η Goldman παρά την απόφαση του ΟΠΕΚ+

Πετρέλαιο: Διατηρούνται οι προβλέψεις για ανοδικές τάσεις στις τιμές το 2022

gazzetta
gazzetta reader insider insider