Ισχυρή η άνοδος στις ευρωαγορές για το ξεκίνημα του Δεκεμβρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρή η άνοδος στις ευρωαγορές για το ξεκίνημα του Δεκεμβρίου
Στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης τα μεγαλύτερα κέρδη για την Τετάρτη.

Με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσαν την πρώτη μέρα του Δεκεμβρίου τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ακολουθώντας το θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές μετά από τις σημαντικές χθεσινές απώλειες.

Η μεταβλητότητα στα χρηματιστήρια λόγω των ανησυχιών για τις επιπτώσεις της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού στην παγκόσμια ανάκαμψη αναμένεται να συνεχιστεί, εν αναμονή περισσότερων στοιχείων για το εάν η παραλλαγή της νόσου μπορεί να μεταδοθεί πιο εύκολα και για το κατά πόσο οι κυβερνήσεις των κρατών θα κληθούν να επιβάλλουν νέα περιοριστικά μέτρα ώστε να ελέγξουν την πανδημία.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε 1,78% στις 471,09 μονάδες.

Ο Euro Stoxx 50 κέρδισε 2,88% στις 4.179 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ισχυροποιήθηκε 1,55% στις 7.168 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ανέβηκε 2,49% στις 15.475 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 συγκέντρωσε κέρδη 2,39% στις 6.881 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε 2,15% στις 26.369 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη κέρδισε 1,75% στις 8.450 μονάδες.

Μάκρο

Επιτάχυνση εμφάνισε η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο, ωστόσο τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα επιδεινώθηκαν, βάζοντας «στοπ» στην παραγωγή και αυξάνοντας το κόστος των πρώτων υλών με τον ταχύτερο ρυθμό σε πάνω από δύο δεκαετίες.

Σύμφωνα με την IHS Markit, ο μεταποιητικός PMI ενισχύθηκε το Νοέμβριο στις 58,4 μονάδες, από τις 58,3 μονάδες τον Οκτώβριο και από το μέγεθος των 58,6 μονάδων στις προκαταρκτικές εκτιμήσεις. Ο υποδείκτης της παραγωγής ανήλθε στις 53,8 μονάδες από τις 53,3 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Διευρύνεται η άνοδος στην πρεμιέρα του Δεκεμβρίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider