Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Διευρύνεται η άνοδος στην πρεμιέρα του Δεκεμβρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Διευρύνεται η άνοδος στην πρεμιέρα του Δεκεμβρίου
Ανακάμπτουν έπειτα από τις χθεσινές απώλειες και την πτώση στη Wall Street, όπου ο Dow έχασε πάνω από 650 μονάδες. 

Τελευταία Ενημέρωση 16:05

Με θετικά πρόσημα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, έπειτα από τις χθεσινές απώλειες και την πτώση στη Wall Street, εν μέσω των ανησυχιών για τη νέα παραλλαγή του κορονοϊού, Όμικρον, και έπειτα από τις δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, που έστειλαν τον Dow σε ισχυρές απώλειες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 1,35%, με τις μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου να καταγράφουν άνοδο 2,4%, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημειώνει κέρδη 1,7%.

Στη Γερμανία ο DAX καταγράφει άνοδο 2,06% στις 15.407 μονάδες, στη Γαλλία ο CAC 40 ενισχύεται 1,872% στις 6.846 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει 1,43% στις 7.160 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει άνοδο 2,02%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κινείται στο +1,74%.

Νωρίτερα, η Markit ανακοίνωσε ότι ο μεταποιητικός PMI ενισχύθηκε το Νοέμβριο στις 58,4 μονάδες, από τις 58,3 μονάδες τον Οκτώβριο και από το μέγεθος των 58,6 μονάδων στις προκαταρκτικές εκτιμήσεις. Ο υποδείκτης της παραγωγής ανήλθε στις 53,8 μονάδες από τις 53,3 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Ο πρόεδρος της Fed εκτίμησε πως μπορεί να δικαιολογηθεί μια πιο γρήγορη σύσφιξη των χρηματοοικονομικών συνθηκών καθώς η μετάλλαξη Όμικρον εμποδίζει την οικονομική ανάκαμψη και δυνητικά εντείνει τις πιέσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του την Τρίτη ενώπιον της Τραπεζικής Επιτροπής της Γερουσίας, ο Πάουελ είπε ότι ο κίνδυνος ενός πιο επίμονου πληθωρισμού έχει αυξηθεί και η Fed μπορεί να χρειαστεί να επιταχύνει τo tapering κάτι που θα μπορούσε να «στρώσει το χαλί» για ταχύτερες αυξήσεις των επιτοκίων.

Εξάλλου, νωρίτερα εχθές, ο επικεφαλής της Moderna είχε αναφέρει πως τα εμβόλια που υπάρχουν μέχρι σήμερα δεν αρκούν για την αντιμετώπιση της νέας παραλλαγής.

Ασία

Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng ενισχύθηκε 0,55%, ενώ στην Κίνα, ο Shanghai Composite έκλεισε στο +0,36%, ενώ ο Shenzhen Component εμφάνισε οριακές απώλειες 0,1%. Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία αυξήθηκε 0,41%, ενώ ο Kospi στη Νότια Κορέα σημείωσε άνοδο 2,41% και ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έχασε 0,28%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider