Το ισχυρότερο δολάριο και ο COVID-19 ρίχνουν το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το ισχυρότερο δολάριο και ο COVID-19 ρίχνουν το πετρέλαιο
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 75,60 δολάρια και το Brent στα 78,83 δολάρια.

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν περισσότερο από 1% την Τρίτη εν όψει της αναμενόμενης αποδέσμευσης των αμερικανικών αποθεμάτων αργού ενώ τα νέα κρούσματα COVID-19 στην Ευρώπη επιβαρύνουν επίσης τη ζήτηση.

Η προοπτική εθνικών lockdown στην Ευρώπη έχει εγείρει ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη και την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου, εκτιμά ο Tamas Varga, αναλυτής πετρελαίου στη χρηματιστηριακή PVM Oil Associates του Λονδίνου.

Οι επενδυτές αναζήτησαν ασφαλή καταφύγια όπως το δολάριο συμβάλλοντας στην απότομη πτώση των τιμών του πετρελαίου, πρόσθεσε ο Varga. Το δολάριο ΗΠΑ διαπραγματεύτηκε κοντά στο υψηλό 16 μηνών έναντι του ευρώ τη Δευτέρα, καθιστώντας το αργό σε τιμή δολαρίου πιο ακριβό για τους αγοραστές με άλλα νομίσματα.

Εν τω μεταξύ, η προοπτική της απελευθέρωσης πετρελαίου από στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου (SPR) διατήρησε την πίεση των τιμών στο πετρέλαιο, το οποίο κινείται κάτω από το ψυχολογικά σημαντικό όριο των 80 δολαρίων.

Την Τρίτη το μεσημέρι (12:33 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 75,60 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 1,50% και το Brent στα 78,83 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 1,09%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider