Η Nvidia ανεβάζει τις τεχνολογικές μετοχές στην Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Nvidia ανεβάζει τις τεχνολογικές μετοχές στην Wall Street
Ήπιες απώλειες για τον Dow Jones και μικρά κέρδη για τον Nasdaq στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Με μικρή άνοδο κινούνται για την προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδα οι δείκτες της Wall Street, με τις τεχνολογικές μετοχές να ωθούν το αμερικανικό χρηματιστήριο μετά από τις χθεσινές απώλειες.

Πρωταγωνιστής στα ταμπλό είναι η μετοχή της Nvdia, σημειώνοντας μεγάλη άνοδο μετά από τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο τεχνολογικός όμιλος για το γ' τρίμηνο του 2021.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones χάνει 0,11% ή 33,97 μονάδες στις 35.897 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται 0,16% ή 7,03 μονάδες στις 4.696 μονάδες.

Ο Nasdaq γράφει κέρδη 0,18% ή 29,1 μονάδες στις 15.955 μονάδες.

Μάκρο

Άνοδο κατέγραψαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, εντείνοντας τις ανησυχίες για την πορεία ανάκαμψη του μεγαλύτερου ΑΕΠ του κόσμου.

Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, οι νέες αιτήσεις διαμορφώθηκαν σε 268.000 έναντι 260.0000 αιτήσεων που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Οι νέες αιτήσεις για την προηγούμενη εβδομάδα αναθεωρήθηκαν σε 269.000 έναντι 267.000 αιτήσεων στην αρχική μέτρηση.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Η Macy's ανακοίνωσε την Πέμπτη τα οικονομικά αποτελέσματα γ’ τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, οδηγώντας την αλυσίδα πολυκαταστημάτων να αυξήσει τις προβλέψεις της για το έτος ενόψει των εορτών.

Η Macy's πρόσθεσε 4,4 εκατομμύρια νέους πελάτες το τρίμηνο και επωφελήθηκε από ένα «βελτιωμένο οικονομικό περιβάλλον», όπως αναφέρει.

Η φαρμακοβιομηχανία Pfizer ανακοίνωσε σήμερα συμφωνία αξίας 5,29 δισ. δολαρίων με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την παράδοση δέκα εκατομμυρίων δόσεων του αντιιικού φαρμάκου της κατά της COVID-19 αρχής γενομένης από φέτος.

Το φάρμακο που λαμβάνεται από το στόμα μπορεί να είναι ένα πολλά υποσχόμενο νέο όπλο στη μάχη κατά της πανδημίας, καθώς μπορεί να χορηγηθεί από νωρίς για θεραπεία στο σπίτι βοηθώντας να αποφευχθούν νοσηλείες και θάνατοι από COVID-19.

Στα 5 δισ. δολάρια ανέρχεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνών μέσων ενημέρωσης, η προσφορά της επενδυτικής φίρμας CVC Capital Partners για την εξαγορά των περιουσιακών στοιχείων της Unilever που σχετίζονται με την παραγωγή τσαγιού.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, που επικαλείται πηγές με πλήρη γνώση των εξελίξεων που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε προχωρημένες συνομιλίες για την οριστικοποίηση της συμφωνίας, η οποία σε περίπτωση επιτυχούς ολοκλήρωσης, θα συνιστά την μεγαλύτερη εξαγορά από ευρωπαϊκή εταιρεία μέσα στο 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η αξία κεφαλαιοποίησης της Nvidia ξεπέρασε τα 800 εκατ. δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider