Nvidia: Πωλήσεις ρεκόρ στο τρίτο τρίμηνο - Αύξηση κερδών κατά 50%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nvidia: Πωλήσεις ρεκόρ στο τρίτο τρίμηνο - Αύξηση κερδών κατά 50%
Σημαντική αύξηση κατά 50% σημείωσαν τα συνολικά έσοδα της Nvidia κατά το γ' τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας την Πέμπτη.

Σημαντική αύξηση κατά 50% σημείωσαν τα συνολικά έσοδα της Nvidia κατά το γ' τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας την Πέμπτη.

Αναλυτικότερα, τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν στα 7,1 δισ. δολάρια για το τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν έσοδα 6,83 δισ. δολαρίων.

Τα έσοδα από τον τομέα του gaming σημείωσαν αύξηση 42% στα 3,22 δισ. δολάρια, ενώ τα έσοδα από τα κέντρα δεδομένων ανήλθαν στα 2,94 δισ. δολάρια, ενισχυμένα κατά 55% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020.

Οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 3,13 δισ. δολαρίων από τον τομέα του gaming και 2,75 δισ. δολάρια από αυτόν των κέντρων διαχείρισης και επεξεργασίας δεδομένων

Παράλληλα, η εταιρεία ανέφερε προσαρμοσμένα κέρδη ύψους 1,17 δολαρίων/μετοχή, ξεπερνώντας εκ νέου τις προβλέψεις που έκαναν λόγο για κέρδη 1,11 δολαρίων/μετοχή.

Τα καθαρά κέρδη της Nvidia διαμορφώθηκαν στα 2,46 δισ. δολάρια ή 0,97 δολάρια/μετοχή έναντι κερδών 1,34 δισ. δολαρίων ή 0,53 δοαλρίων/μετοχή στο τρίτο τρίμηνο του 2022.

Τέλος, η εταιρεία αναμένει πως στο τελευταίο τρίμηνο του έτους θα καταγράψει έσοδα ως 7,55 δισ. δολάρια, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για έσοδα 6,89 δισ. δολαρίων στο δ' τρίμηνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έβδομη μεγαλύτερη εταιρεία στις ΗΠΑ η Nvidia - Ξεπέρασε την Berkshire Hathaway του Μπάφετ

Nvidia: Εμπόδια στο deal των 54 δισ. δολαρίων με την Arm από την ΕΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider