CVC Capital: «Πολύ κοντά» στην εξαγορά των δραστηριοτήτων τσαγιού της Unilever έναντι 5 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
CVC Capital: «Πολύ κοντά» στην εξαγορά των δραστηριοτήτων τσαγιού της Unilever έναντι 5 δισ. δολαρίων
Στα 5 δισ. δολάρια ανέρχεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνών μέσων ενημέρωσης, η προσφορά της επενδυτικής φίρμας CVC Capital Partners για την εξαγορά των περιουσιακών στοιχείων της Unilever που σχετίζονται με την παραγωγή τσαγιού.

Στα 5 δισ. δολάρια ανέρχεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνών μέσων ενημέρωσης, η προσφορά της επενδυτικής φίρμας CVC Capital Partners για την εξαγορά των περιουσιακών στοιχείων της Unilever που σχετίζονται με την παραγωγή τσαγιού.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, που επικαλείται πηγές με πλήρη γνώση των εξελίξεων που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε προχωρημένες συνομιλίες για την οριστικοποίηση της συμφωνίας, η οποία σε περίπτωση επιτυχούς ολοκλήρωσης, θα συνιστά την μεγαλύτερη εξαγορά από ευρωπαϊκή εταιρεία μέσα στο 2021.

Παράλληλα, στασιμότητα παρατηρείται αναφορικά με την εξέταση της προσφοράς της αντίπαλης πλειοδότριας εταιρείας, Advent International, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει υπογραφεί οποιαδήποτε συναλλαγή εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου της Unilever.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η οριστικοποίηση της συμφωνίας εξαγοράς των δραστηριοτήτων τσαγιού της Unilever, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται η Lipton, μπορεί να λάβει χώρα ακόμα και μέσα στα επόμενα 24ωρα, ενώ ένας εκπρόσωπος της βρετανικής εταιρείας αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα του Τύπου.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Unilever επιδιώκει να αναδιαμορφώσει το χαρτοφυλάκιό της καθώς παρατηρείται μία αλλαγή στις συνήθειες των καταναλωτών, καθώς η ζήτηση για τσάι έχει αντικατασταθεί από μία στροφής στον παραδοσιακό καφέ αλλά και σε διάφορα βότανα και φυτά, ενώ τον Ιανουάριο του 2020 η Unilever είχε ανακοινώσει την έναρξη της αναθεώρησης της πολιτικής της στις δραστηριότητες του τσαγιού, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει στην πώληση της Lipton και της PG Tips.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider