Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα
Ήπιες διακυμάνσεις καταγράφηκαν την Τρίτη στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ήπιες διακυμάνσεις καταγράφηκαν την Τρίτη στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές εξετάζουν προσεκτικά τα στοιχεία που ανακοίνωσαν οι εισηγμένες εταιρείες για τις επιδόσεις τους στο τελευταίο τρίμηνο.

Συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με κέρδη 0,17% στις 489,27 μονάδες, με τον ενεργειακό κλάδο να οδηγεί την άνοδο με κέρδη 1,1%, ενώ απώλειες 0,5% σημείωσε ο κατασκευαστικός τομέας.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 16.247 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,61%, ενώ παρόμοια εικόνα καταγράφηκε και στη συνεδρίαση του γαλλικού δείκτη CAC 40, ο οποίος έκλεισε στις 7.152 μονάδες, με κέρδη 0,34%.

Στον αντίποδα, με απώλειες 0,34% έκλεισε ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο, που διαμορφώθηκε στις 7.326 μονάδες, ενώ στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 27.804 μονάδες, με πτώση 0,23%.

Τέλος, στην Μαδρίτη, ο δείκτης IBEX 35 υποχώρησε στις 9.040 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,61%.

Στο ταμπλό, ισχυρή άνοδο άνω του 4% κατέγραψε ο τίτλος της Vodafone, μετά τις ανακοινώσεις τριμήνου της εταιρείας τηλεπικοινωνιών, η οποία νωρίτερα σήμερα ανέφερε πως τα έσοδα από πωλήσεις έφτασαν τα 22,5 δισ. ευρώ έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters για έσοδα 22,34 δισ. ευρώ.

Κέρδη άνω του 1% και για την μετοχή της Diageo, καθώς η εταιρεία παραγωγής και εμπορίας αλκοολούχων ποτών αναμένει πως τα έσοδα από πωλήσεις για το α' εξάμηνο θα ενισχυθούν κατά 16% σε ετήσια βάση, ενώ ανάλογη αύξηση αναμένεται και στην κερδοφορία της εταιρείας.

Τέλος, «άλμα» 7% σημείωσε η μετοχή της βρετανικής HomeServe, η οποία ανακοίνωσε πως τα κέρδη της στο πρώτο μισό του 2021 ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Μάκρο

Τα υψηλότατα επίπεδα των τιμών στη Γαλλία επιβεβαιώνουν τα οριστικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης που ανακοινώθηκαν από τη στατιστική υπηρεσία της χώρας (Insee).

Σύμφωνα με αυτά, ο ετήσιος δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε 2,6%, εντός της αρχικής μέτρησης και των εκτιμήσεων των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Κοντά στα 30 εκατ. διαμορφώθηκαν οι θέσεις εργασίας στη Βρετανία για τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας (ONS), με το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα για τον περασμένο μήνα να υποχωρεί κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών.

Ειδικότερα, για τον Οκτώβριο προστέθηκαν 160.000 νέες θέσεις εργασίας, ανεβάζοντας το σύνολο των απασχολουμένων στη Βρετανία σε 29,3 εκατ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider