Η Diageo αναμένει αύξηση 16% στα έσοδα από πωλήσεις - Ρεκόρ για τη μετοχή της εταιρείας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Diageo αναμένει αύξηση 16% στα έσοδα από πωλήσεις - Ρεκόρ για τη μετοχή της εταιρείας
Η Diageo αναβάθμισε και τους στόχους της για την κερδοφορία τα επόμενα έτη, αναμένοντας αύξηση πωλήσεων κατά 5%-7% για την χρήση της περιόδου 2023-2025

Σημαντική αύξηση στις πωλήσεις για το α' εξάμηνο του 2022 αναμένει η Diageo, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η διοίκηση της εταιρείας παραγωγής και εμπορίας αλκοολούχων ποτών σε τηλεδιάσκεψη με επενδυτές.

Όπως μετέδωσε το Reuters, η Diageo αναμένει πως τα έσοδα από πωλήσεις για το α' εξάμηνο θα ενισχυθούν κατά 16% σε ετήσια βάση, ενώ ανάλογη αύξηση αναμένεται και στην κερδοφορία της εταιρείας.

Η Diageo αναβάθμισε και τους στόχους της για την κερδοφορία τα επόμενα έτη, αναμένοντας αύξηση πωλήσεων κατά 5%-7% για την χρήση της περιόδου 2023-2025.

Η CEO της εταιρείας, Λαβανιά Τσαντρασεκάρ, ανέφερε σε σχετική δήλωση της πως «παρά την αύξηση των πιέσεων λόγω της ανόδου του πληθωρισμού, εκτιμούμε πως θα ωφεληθούμε από τα λειτουργικά κέρδη, τη "στροφή" των καταναλωτών σε premium προϊόντα και τα κέρδη στην παραγωγή».

Η μετοχή της Diageo στο χρηματιστήριο του Λονδίνου έφτασε να κερδίσει έως και 3,4% το πρωί της Τρίτης, σε νέο ιστορικό υψηλό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Diageo: Επενδύσεις 75 εκατ. δολαρίων για το πρώτο ουίσκι που θα παράγεται στην Κίνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider