Χρηματιστήριο
12-11-2021 | 00:09

Χωρίς προσθήκες το rebalancing σε MSCI - Παραμένει η Jumbo - Εκτός Small Cap ο ΟΛΠ

Newsroom
Μοιράσου το
Χωρίς προσθήκες το rebalancing σε MSCI - Παραμένει η Jumbo - Εκτός Small Cap ο ΟΛΠ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Χωρίς προσθήκες ολοκληρώθηκε η εξαμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών της MSCI για τον δείκτη MSCI Greece Standard, επιβεβαιώνοντας την ανάλυση του insider.gr (Το βασικό σενάριο και οι προσδοκίες για το rebalancing του MSCI.

Παρόλα αυτά η παρουσία της εγχώριας αγοράς ενισχύεται καθώς η ΔΕΗ θα περάσει εκτάκτως στο βασικό δείκτη από τον small cap στις 17 Νοεμβρίου.

Την ίδια στιγμή παρέμεινε και η μετοχή της Jumbo στο δείκτη, ενώ διαγράφεται από τον Small Cap η μετοχή της ΟΛΠ.

H ΔΕΗ πληρούσε το κριτήριο της κεφαλαιοποίησης (άνω των 2,95 δισ. δολαρίων) καθώς με ισοτιμία ευρώ/ δολάριο στο 1,1515, διαμορφώνεται στα 3,958 δισ. δολάρια. Παράλληλα, αναμένεται να αυξηθεί και το free float, ενώ σημαντικά ενισχυμένη είναι και η ημερήσια συναλλακτική δραστηριότητα στον τίτλο, που έχει καταγράψει άνοδο κατά 28,46% από τις αρχές Οκτωβρίου και κατά 44,01% από τις αρχές του έτους.

Ωστόσο επειδή η ΑΜΚ υλοποιήθηκε μετά το πέρας που η MSCI διενεργεί την εξαμηνιαία αναθεώρηση, με την εισαγωγή των νέων μετοχών στις 16 Νοεμβρίου, το flow θα έχει αφετηρία από τις 17 Νοεμβρίου και όχι στις 29 Νοεμβρίου που είναι το effective date για το rebalancing, όπως είχε επισημάνει το insider.gr

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την JP Morgan το βάρος της ΔΕΗ στον δείκτη MSCI EM (MSCI Αναδυόμενων Αγορών) θα κινηθεί στο 0,03% και στον FTSE EM θα αυξηθεί κατά 0,01%, τη στιγμή που οι εισροές αναμένονται ιδιαίτερα υψηλές, καθώς αναμένεται να ξεπεράσουν τα 200 εκατ. δολάρια από τα passive funds. Συγκεκριμένα, ο αμερικανικός οίκος υπολογίζει σε εισροές της τάξεως των 177,32 εκατ. δολαρίων από την προσθήκη στο δείκτη MSCI EM, και 29,97 εκατ. δολάρια από την αύξηση του βάρους στον FTSE, κάτι που συνεπάγεται συνολικές εισροές 207,29 εκατ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

MUST READ

Το βασικό σενάριο και οι προσδοκίες για το rebalancing του MSCI