Στον MSCI προστίθεται εκτάκτως η ΔΕΗ - Στις 17 Νοεμβρίου η ένταξη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στον MSCI προστίθεται εκτάκτως η ΔΕΗ - Στις 17 Νοεμβρίου η ένταξη
Στο δείκτη MSCI περνάει η ΔΕΗ μετά την επιτυχή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1,35 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο οίκος MSCI.

Στο δείκτη MSCI περνάει η ΔΕΗ μετά την επιτυχή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1,35 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο οίκος MSCI.

Όπως είχε αναφέρει το insider.gr βέβαιη θεωρούνταν η προσθήκη της ΔΕΗ μετά και την επιτυχημένη ολοκλήρωση της ΑΜΚ ύψους 1,35 δισ. ευρώ και την έκδοση 150 εκατ. νέων μετοχών, φέρνοντας το συνολικό αριθμό στις 382 εκατ. μετοχές με την κεφαλαιοποίησή της να αναμένεται να αυξηθεί κατά περισσότερο από 50%, κοντά στο 64,6% και στα 3,4 δισ. ευρώ.

Υπό αυτό το πρίσμα, η ΔΕΗ πληρούσε το κριτήριο της κεφαλαιοποίησης (άνω των 2,95 δισ. δολαρίων) καθώς με ισοτιμία ευρώ/ δολάριο στο 1,1515, διαμορφώνεται στα 3,958 δισ. δολάρια. Παράλληλα, αναμένεται να αυξηθεί και το free float, ενώ σημαντικά ενισχυμένη είναι και η ημερήσια συναλλακτική δραστηριότητα στον τίτλο, που έχει καταγράψει άνοδο κατά 28,46% από τις αρχές Οκτωβρίου και κατά 44,01% από τις αρχές του έτους.

Ωστόσο επειδή η ΑΜΚ υλοποιήθηκε μετά το πέρας που η MSCI διενεργεί την εξαμηνιαία αναθεώρηση, με την εισαγωγή των νέων μετοχών στις 16 Νοεμβρίου, το flow θα έχει αφετηρία από τις 17 Νοεμβρίου και όχι στις 29 Νοεμβρίου που είναι το effective date για το rebalancing, όπως είχε επισημάνει το insider.gr

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την JP Morgan το βάρος της ΔΕΗ στον δείκτη MSCI EM (MSCI Αναδυόμενων Αγορών) θα κινηθεί στο 0,03% και στον FTSE EM θα αυξηθεί κατά 0,01%, τη στιγμή που οι εισροές αναμένονται ιδιαίτερα υψηλές, καθώς αναμένεται να ξεπεράσουν τα 200 εκατ. δολάρια από τα passive funds. Συγκεκριμένα, ο αμερικανικός οίκος υπολογίζει σε εισροές της τάξεως των 177,32 εκατ. δολαρίων από την προσθήκη στο δείκτη MSCI EM, και 29,97 εκατ. δολάρια από την αύξηση του βάρους στον FTSE, κάτι που συνεπάγεται συνολικές εισροές 207,29 εκατ. δολάρια.

Για το βράδυ είναι προγραμματισμένες οι ανακοινώσεις για την εξαμηνιαία αναθεώρηση που θα φανεί αν θα υπάρξουν νέες προσθήκες ή διαγραφές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider