Χρηματιστήριο
02-11-2021 | 17:25

Έντονο stock picking στο Χρηματιστήριο - Σε νέα υψηλά η Eurobank

Newsroom
Μοιράσου το
Έντονο stock picking στο Χρηματιστήριο - Σε νέα υψηλά η Eurobank
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Χωρίς αξιοσημείωτες μεταβολές και σε ένα σφιχτό stock picking ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην ΑΜΚ της ΔΕΗ, που όπως όλα δείχνουν θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον για αυτή την εβδομάδα. Ουσιαστικά αποτελεί αφετηρία και σημείο αιχμής για τη δημιουργία ενός νέου story για την εγχώρια αγορά, ενώ ολοκληρώνονται οι όποιες πιέσεις πέρασαν στο Χρηματιστήριο από επενδυτές που έκλεισαν κερδοφόρες θέσεις και από άλλους που προέβησαν σε ένα ήπιο profit taking, ώστε να μπουν στην ΑΜΚ.

Παραμένοντας στο σκέλος της ΔΕΗ, συνεχίζει να σπάει τα κοντέρ η υποβολή προσφορών στην ΑΜΚ, με το συνολικό ποσό σύμφωνα με πληροφορίες να ξεπερνά ήδη τα 2,5 δισ. ευρώ. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, το σύνολο σχεδόν των προσφορών γίνεται στα 9 ευρώ, δηλαδή στο ανώτερο όριο του εύρους της τιμής διάθεσης. Κατόπιν της ολοκλήρωσης της διαδικασίας του βιβλίου προσφορών της ιδιωτικής τοποθέτησης σε συμφωνία με τους γενικούς συντονιστές της ιδιωτικής τοποθέτησης και θα γνωστοποιηθεί μέσω ξεχωριστής ανακοίνωσης στις 5 Νοεμβρίου 2021 ή περί την ημερομηνία αυτή. Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της ΑΜΚ, οι νέες μετοχές θα ξεκινήσουν την διαπραγμάτευση τους στις 16 Νοεμβρίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη Eurobank Equities, οι επενδυτές εστιάζουν και στη συνεδρίαση της Fed που ξεκινά από σήμερα και ολοκληρώνεται την Τετάρτη, με κύριο σημείο τις εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό και την πολυαναμενόμενη έναρξη του tapering.

Ως προς τα τα εταιρικά αποτελέσματα, αύριο Τετάρτη, θα ανακοινώσει τα μεγέθη της για το γ' τρίμηνο η Coca Cola HBC, το οποίο οι αναλυτές περιμένουν να είναι ισχυρό με τον εν. όγκο πωλήσεων αυξημένο κατά 7,6% σε ετήσια βάση και τον εν. κύκλο εργασιών αυξημένο κατά 11,5% σε ετήσια βάση.

Έτσι, την Τρίτη, ο ΓΔ υποχώρησε οριακά κατά 0,08% φτάνοντας στις 904,47 μονάδες, με τον τζίρο στα 56,12 εκατ. ευρώ, ενώ σε περιορισμένος εύρος κινήθηκε και ο FTSE 25 στις 2.185,31 μονάδες, με ήπια πτώση της τάξεως του 0,08%. Ο τραπεζικός δείκτης αλλάζοντας και τα δύο πρόσημα κατέγραψε άνοδο κατά 0,45% στις 592,50 μονάδες λόγω της νέας ανόδου που κατέγραψε η Eurobank.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μετοχή της Eurobank σκαρφάλωσε σε νέα πολυετή υψηλά στα 0,9426 ευρώ, κλείνοντας με άνοδο 1,35%. Από τις αρχές του έτους η μετοχή της τράπεζας έχει αποτελέσει ένα από τα ισχυρά χαρτιά της αγοράς καταγράφοντας άνοδο 62,91%, και «ράλι» 227,29% από τα χαμηλά 52 εβδ. Στη σημερινή συνεδρίαση αξίζει να σημειωθεί πως πέρασαν τέσσερα πακέτα που ξεπέρασαν τα 8 εκατ. ευρώ σε διαφορετικές τιμές.

Για τις υπόλοιπες τράπεζες, η ΕΤΕ έκλεισε με άνοδο 0,33% στα 2,749 ευρώ, ενώ με απώλειες ολοκλήρωσαν Πειραιώς και Alpha Bank στο 0,07% και 0,81% στα 1,469 ευρώ και 1,101 ευρώ αντίστοιχα. 

Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 30 ημερών στις 895 μονάδες, ενώ σημείο στήριξης είναι οι 895 μονάδες και σημείο αντίστασης οι 910 μονάδες.

Έντονη μεταβλητότητα για τη μετοχή της Reds που από τις απώλειες της τάξεως του 3% περίπου γύρισε θετικά στο +2,53% και στα 2,43 ευρώ, με ρηχό τζίρο και εντολές. 

Εντολές καταγράφηκαν σε Lamda και Jumbo με άνοδο που ξεπέρασε το 1% ενώ ακολούθησαν η ΕΕΕ στο 0,63% και τα 30,55 ευρώ, αλλά και η Τέρνα Ενεργειακή στο 0,52% και τα 11,70 ευρώ.

«Βαρίδι» για τη σημερινή συνεδρίαση η μετοχή της Μυτιληναίος που κατέγραψε απώλειες κατά 2,04% στα 15,37 ευρώ, ενώ πιέσεις πέρασαν και σε ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ και Aegean. 

Ως προς το σκέλος των τραπεζών, η JP Morgan θέτει σύσταση «overweight» για τη Eurobank (τιμή στόχος στα 1,5 ευρώ, upside 29%), με την Alpha Bank («overweight», τιμή στόχος στα 1,20 ευρώ, upside 35%) να αποτελεί ένα story ανάπτυξης, την Εθνική Τράπεζα («overweight», τιμή στόχος στα 3,3 ευρώ, upside 20%) να ξεχωρίζει για το αμυντικό της προφίλ (ισολογισμό) και τον καλύτερο στην κατηγορία δείκτη fully loaded CET1 στο 15,7%, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας μετασχηματισμού, με πλεονάζοντα κεφάλαια που ανέρχονται περίπου στο 40% της κεφαλαιοποίησής της, προσφέροντας δυνατότητες για απόδοση κεφαλαίου. Για την Τράπεζα Πειραιώς, (τιμή στόχος στα 1,9 ευρώ, upside 29%) αν και ο θεμελιώδης μετασχηματισμός της τράπεζας και το ιστορικό της διοίκησής της αποτελούν τα δύο θετικά σημεία, τα μικρότερα κεφαλαιακά αποθέματα και ο μεγαλύτερος χρονικός ορίζοντας για την κανονικοποίηση του ROTE δικαιολογούν ένα σχετικό discount σε σύγκριση με τις υπόλοιπες τράπεζες, κατά τη JP Morgan, που τηρεί «ουδέτερη» σύσταση για τον τίτλο της τράπεζας σε αυτό το σημείο του κύκλου

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.