Πετρέλαιο: Ο ΟΠΕΚ+ και ο κίνδυνος νέων lockdown θα καθορίσουν την πορεία των τιμών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Ο ΟΠΕΚ+ και ο κίνδυνος νέων lockdown θα καθορίσουν την πορεία των τιμών
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 83,22 δολάρια και το Brent στα 85,24 δολάρια.

Συνεχίζονται οι «υψηλές πτήσεις» για τις τιμές του πετρελαίου, οι οποίες εξακολουθούν να κινούνται κοντά στο υψηλότερο επίπεδο από το 2014, υποστηριζόμενες από την παγκόσμια έλλειψη προσφοράς και την ισχυρή ζήτηση στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον μεγαλύτερο καταναλωτή στον κόσμο.

Διεθνείς αναλυτές προβλέπουν ότι το ράλι θα συνεχιστεί εφόσον ο ΟΠΕΚ+ εξακολουθήσει να εφαρμόζει την πολιτική λελογισμένης διοχέτευσης πετρελαίου στην αγορά και εφόσον ένα νέο κύμα κρουσμάτων δεν επιφέρει επιπλέον περιορισμούς και lockdown.

«Υπάρχουν λίγα πράγματα που μπορούν να επηρεάσουν τις τιμές του πετρελαίου από την ανοδική τους δυναμική βραχυπρόθεσμα, καθώς η μόνη σημαντική πηγή πραγματικής προσφοράς είναι ο ΟΠΕΚ+, ο οποίος δεν φαίνεται να δείχνει μεγάλη διάθεση για αλλαγή πολιτικής προς το παρόν », εκτιμά η Louise Dickson από την Rystad Energy.

Ο ΟΠΕΚ+ αναμένεται πραγματοποιήσει συνάντηση στις 4 Νοεμβρίου για να συζητήσει τα επίπεδα παραγωγής και σύμφωνα με πηγές δεν αναμένεται κάποια δραματική αλλαγή στη στρατηγική που έχει επιλέξει. Ο όμιλος θα μπορούσε να αναλάβει δράση για την προσφορά, αλλά ο όμιλος έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν σχεδιάζει να αλλάξει τη στρατηγική του, αναφέρει η Dickson. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα ότι «ένας νέος γύρος κρουσμάτων και περιορισμών εξαιτίας της COVID-19 να μειώσει ξανά τις προοπτικές ζήτησης», πρόσθεσε.

Την Τετάρτη το πρωί (12:41 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 83,22 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 1,69% και το Brent στα 85,24 δολάρια καταγράφοντας πτώση 1,34%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider