Χρυσός: Απώλειες μετά από δύο ημέρες κερδών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Απώλειες μετά από δύο ημέρες κερδών
H τιμή στα συμβόλαια του χρυσού σημείωσε απώλειες την Πέμπτη, μετά από άνοδο δύο συνεχών συνεδριάσεων, καθώς οι επενδυτές έκαναν ένα βήμα πίσω από τις αγορές  εν μέσω ανησυχιών για αύξηση του πληθωρισμού.

H τιμή στα συμβόλαια του χρυσού σημείωσε απώλειες την Πέμπτη, μετά από άνοδο δύο συνεχών συνεδριάσεων, καθώς οι επενδυτές έκαναν ένα βήμα πίσω από τις αγορές εν μέσω ανησυχιών για αύξηση του πληθωρισμού.

«Το μικρόβιο του πληθωρισμού εξαπλώνεται με τα αυξανόμενα προβλήματα με τις ελλείψεις και ορισμένες μεγάλες κινήσεις στις τιμές των εμπορευμάτων και της ενέργειας», δήλωσε στο MarketWatch ο Πήτερ Σπίνα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GoldSeek.com. «Το κόστος του δωρεάν χρήματος είναι ο πληθωρισμός και η αγορά τώρα φοβάται όλο και περισσότερο τον πληθωρισμό και λιγότερο το tapering».

Ο χρυσός, και σε μικρότερο βαθμό το ασήμι, θεωρείται ως αντιστάθμιση έναντι του αυξανόμενου πληθωρισμού σε όλο τον κόσμο, παράγοντας που επέτρεψε στον χρυσό να κερδίσει κάποια έλξη υψηλότερα παρά τις αυξανόμενες ανησυχίες για τις πιέσεις στις τιμές.

Η συνεδρίαση της Fed για τη νομισματική πολιτική στις αρχές Νοεμβρίου «είναι απίθανο να οδηγήσει σε μείωση, αλλά η έντονη γλώσσα τους σχετικά με το tapering μπορεί να είναι αντίθετος άνεμος για τον χρυσό», είπε ο Σπίνα. Αυτό είναι που είναι πιθανό να κυριαρχήσει στις συναλλαγές την ερχόμενη εβδομάδα, προσέθεσε.

Ο χρυσός στα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου, υποχώρησε 3 δολ. ή 0,2%, στα 1.781,90 δολ. η ουγγιά, μετά από μια άνοδο 0,8% την Τετάρτη.

Εν τω μεταξύ, το ασήμι στα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 27 σεντς, ή 1,1%, στα 24,17 δολάρια η ουγγιά, «σβήνοντας» ένα κέρδος 2,4% την προηγούμενη συνεδρίαση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider