Χρηματιστήριο: Μπάσιμο από τους αγοράστές σε τράπεζες - Νέο υψηλό για Eurobank

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Μπάσιμο από τους αγοράστές σε τράπεζες - Νέο υψηλό για Eurobank
Επιλεκτικές κινήσεις στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου τη Δευτέρα.

Χωρίς αξιόλογες μεταβολές και σε τόνους εσωστρέφειας κινείται το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να αναμένουν την αυριανή συνεδρίαση της ΔΕΗ.

Παράλληλα, η εβδομάδα χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμη όπως και η τελευταία καθώς την Παρασκευή η Standard & Poor's θα προβεί σε αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε την Παρασκευή κατά 0,69% και έκλεισε στις 894,74 μονάδες. Η βραχυπρόθεσμη τάση είναι οριακά ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 30 ημερών στις 888 μονάδες. Σημείο στήριξης οι 850 μονάδες (ΚΜΟ 200) και σημείο αντίστασης οι 900 μονάδες.

Τη Δευτέρα, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται οριακά κατά 0,27% στις 897,18 μονάδες με τον τζίρο στα 21,96 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 καταγράφει άνοδο κατά 0,18% στις 2.167,58 μονάδες με τη Jumbo να αποτελεί το σημείο επαφής των πωλητών στην προσπάθεια να τραβήξουν αγορά προς τα κάτω καθώς όπως ανέφερε το insider.gr αναμένεται έξοδος από το δείκτης MSCI.

Από τις τράπεζες, η μετοχή της ΕΤΕ ενισχύεται κατά 1,84% στα 2,607 ευρώ, η Eurobank σκαρφάλωσε σε νέο υψηλό καταγράφοντας άνοδο κατά 2,83% στα 0,894 ευρώ, η Alpha Bank και η Πειραιώς στο +0,4%.

Σύμφωνα με τη Societe Generale, από το δείκτη αναμένεται να διαγραφεί η μετοχή της Jumbo ενώ από την άλλη, αναμένεται να προστεθούν οι τίτλοι της Εθνικής Τράπεζας και της ΔΕΗ. Η Societe Generale εκτιμά πως η διαγραφή της Jumbo είναι εξαιρετικά πιθανή, «delete close» ενώ και οι προσθήκες των τίτλων της Εθνικής Τράπεζας και της ΔΕΗ έχουν υψηλές πιθανότητες, «high conviction», με την τελευταία να βρίσκεται άλλωστε και στην τελική ευθεία για την ΑΜΚ. Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, οι λόγοι διαγραφής της μετοχής της Jumbo είναι η κεφαλαιοποίηση (size) ενώ για τις άλλες δύο προσθήκες στο δείκτη (Εθνική Τράπεζα, ΔΕΗ) κινητήριος «μοχλός» αποτελεί η αύξηση του ειδικού βάρους του κλάδου στους δείκτες (segment).

Παράλληλα, πτώση καταγράφει η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή κατά 0,87% στα 11,40 ευρώ, αλλά και Coca Cola και Titan.

Ενισχύεται κατά 1,08% η μετοχή της ΕΧΑΕ στα 3,74 ευρώ ενώ ανοδική κίνηση καταγράφει η μετοχή της Aegean στο 0,98% αλλά και της Quest και των ΕΛΠΕ.

Παράλληλα η Entersoft ανακοίνωσε αποτελέσματα για το γ' τρίμηνο. Σύμφωνα με τη Merit ήταν αδύναμα λόγω της μείωσης των λειτουργικών κερδών και της μικρής αύξησης της καθαρής κερδοφορίας παρά την ισχυρή αύξηση του κύκλου εργασιών. Πιο συγκεκριμένα, ο εν. κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα €4.8εκ. (+34% σε ετήσια βάση), τα λειτουργικά κέρδη στα €882.000 (-4% σε ετήσια βάση) και τα κέρδη προ φόρων σε €547.000 (+4% σε ετήσια βάση). Το καθαρό ταμείο αυξήθηκε κατά €1.3εκ. σε σχέση με το 2020 και διαμορφώθηκε στα €8.1εκ. Η εταιρεία θα συνεχίσει την προσπάθεια για έντονη αναπτυξιακή πορεία συνδυάζοντας νέες εξαγορές και οργανική ανάπτυξη. Παράλληλα σχεδιάζει δυναμική είσοδο σε νέες αγορές με επενδύσεις σε προϊόντα που πρόσφατα αποφάσισε η Διοίκησή της. Συγκεκριμένα, έχουν ξεκινήσει επενδύσεις, μέσω της θυγατρικής Wedia, σε νέα προϊόντα για Business to Business eCommerce αλλά και για απαιτητικά Business to Consumer (B2C eShops) σε συνδυασμό με τα Backoffice CRM και Analytics προϊόντα της Entersoft. Ταυτόχρονα η Entersoft επενδύει σε νέο προϊόν για τη Διαχείριση Προσωπικού και ετοιμάζει την είσοδό της στην ανερχόμενη αυτή αγορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider