Ισχυρή ανάκαμψη στη Wall Street μετά το τεχνολογικό sell-off της Δευτέρας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρή ανάκαμψη στη Wall Street μετά το τεχνολογικό sell-off της Δευτέρας
wall street
Ισχυρή άνοδος, με κέρδη άνω του 1%, για τους δείκτες, μετά τη χθεσινή πτώση που ακολούθησε το blackout της Facebook.

Ισχυρή ανάκαμψη καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street μετά τη χθεσινή πτώση που ακολούθησε το blackout της Facebook, με τον Dow να κερδίζει πάνω από 100 μονάδες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Dow Jones ενισχύεται 1,33% ή 452 μονάδες στις 34.455,49, ενώ ο S&P καταγράφει άνοδο 1,42% στις 4.361,39 μονάδες. Ο Nasdaq κερδίζει 1,51% στις 14.471,30 μονάδες.

Στο «πράσινο» και ο τεχνολογικός κλάδος, με τη μετοχή της Netflix να ενισχύεται 3,5%, της Amazon στο +1,6%, ενώ Apple και Alphabet κερδίζουν πάνω από 1%. Οι μετοχές της Facebook σημειώνουν άνοδο 1,7%, έπειτα από τη «βουτιά» 5% της Δευτέρας, εξαιτίας του πολύωρου blackout και του σκανδάλου με την πρώην διευθύντρια προϊόντων, Frances Haugen, η οποία θα καταθέσει για την απόφασή της να διαρρεύσει εσωτερικές πληροφορίες στην Wall Street Journal.

Κέρδη καταγράφει και ο ενεργειακός τομέας, καθώς διατηρείται η άνοδος του πετρελαίου, με το WTI να ξεπερνά τα 79 δολάρια. Exxon Mobil, ConocoPhillips και Chevron ενισχύονται 0,5%, 0,7% και 1,8% αντίστοιχα.

Στο μέτωπο της αμερικανικής οικονομίας, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν εκτίμησε ότι η οικονομία θα βυθιστεί σε ύφεση εάν το Κογκρέσο αποτύχει να αυξήσει το όριο δανεισμού πριν από μια πρωτοφανή αθέτηση πληρωμής του χρέους της χώρας, ενώ έχει προειδοποιήσει εδώ και εβδομάδες ότι οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον σε θέση να εκπληρώσουν τα χρέη τους περί τις 18 Οκτωβρίου.

Εξάλλου, άνοδο του πληθωρισμού στις ΗΠΑ έως και 4% για το 2021 αναμένει ο επικεφαλής της Fed στο Σικάγο, Τσαρλς Έβανς. Ο Αμερικανός αξιωματούχος σημείωσε πως «ο πληθωρισμός θα φτάσει το 3,5% με 4% για το 2021. Θα είναι πρόκληση, αλλά πιστεύω πως οι αυξημένες τιμές θα θα υποχωρούν καθώς λύνονται τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα».

Στα μακροοικονομικά στοιχεία, ο δείκτης PMI υπηρεσιών ανήλθε στις 54,9 μονάδες έναντι 54,4 μονάδων στην αρχική μέτρηση για τον Σεπτέμβριο και όπως ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Αντίθετα, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ για τον Αύγουστο κατέγραψε σημαντική και απρόσμενη διεύρυνση και διαμορφώθηκε στο ιστορικό υψηλό των 73,3 δισ. δολαρίων έναντι 70,1 δισ. δολάρια τον Ιούλιο, αυξημένα κατά 4,2% σε μηνιαίο επίπεδο.

Τη Δευτέρα, ο Nasdaq υποχώρησε 2,1% στην έκτη πτωτική συνεδρίαση στις τελευταίες επτά, ενώ ο Dow έχασε πάνω από 300 μονάδες και ο S&P 500 υποχώρησε 1,3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider