Έβανς (Fed): Έως και 4% ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ για το 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έβανς (Fed): Έως και 4% ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ για το 2021
Ο επικεφαλής της Fed του Σικάγο υποστήριξε ακόμα πως το tapering θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την άνοιξη ή το φθινόπωρο του 2022.

Άνοδο του πληθωρισμού στις ΗΠΑ έως και 4% για το 2021 αναμένει ο επικεφαλής του παραρτήματος της ομοσπονδιακής τράπεζας της χώρας (Fed) στο Σικάγο, Τσαρλς Έβανς.

Μιλώντας στο CNBC, ο Αμερικανός αξιωματούχος σημείωσε πως «ο πληθωρισμός θα φτάσει το 3,5% με 4% για το 2021. Θα είναι πρόκληση, αλλά πιστεύω πως οι αυξημένες τιμές θα θα υποχωρούν καθώς λύνονται τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα».

Ακόμα, ο Έβανς υποστήριξε ότι η ανεργία στις ΗΠΑ θα υποχωρήσει κάτω από το 5% μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και θα διαμορφωθεί στο 3,5%-3,7% για το 2022.

Σχετικά με το πότε η Fed θα προχωρήσει στη μείωση (tapering) του προγράμματος αγοράς ομολόγων, ο ίδιος είπε πως «σύντομα θα ξεκινήσουμε το tapering», «δείχνοντας» στη σχετική απόφαση στο άμεσο μέλλον, εντός του Οκτωβρίου ή του Νοεμβρίου.

Ο Αμερικανός τραπεζίτης υποστήριξε ακόμα πως το tapering θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την άνοιξη ή το φθινόπωρο του 2022, εφόσον η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίσει να αναπτύσσεται με τους σημερινούς ρυθμούς

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μέστερ της Fed: Η πρώτη αύξηση επιτοκίων θα μπορούσε να έρθει στα τέλη του 2022

gazzetta
gazzetta reader insider insider