Ήπια πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπια πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Ήπια πτώση καταγράφουν οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, έπειτα από τα απογοητευτικά στοιχεία από την Κίνα για τις λιανικές πωλήσεις. 

Ήπια πτώση καταγράφουν οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, έπειτα από τα απογοητευτικά στοιχεία από την Κίνα για τις λιανικές πωλήσεις που πυροδότησαν ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί 0,23%, με τον κλάδο της λιανικής να καταγράφει πτώση 2%.

Στη Γερμανία ο DAX καταγράφει απώλειες 0,13%, στη Γαλλία ο CAC 40 υποχωρεί 0,46%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει οριακά 0,08%. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει πτώση 0,23%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει απώλειες 0,8%.

Οι λιανικές πωλήσεις της Κίνας αυξήθηκαν κατά το απογοητευτικό ποσοστό του 2,5% τον Αύγουστο σε σχέση με έναν χρόνο πριν καθώς η χώρα βρέθηκε αντιμέτωπη με το χειρότερο ξέσπασμα του κορονοϊού από την αρχική του εξάπλωση στις αρχές του 2020. Τα στοιχεία που δημοσίευσε η στατιστική υπηρεσία της Κίνας υπολείπονταν σημαντικά σε σχέση με την αύξηση κατά 7% που είχαν προβλέψει οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters.

Παράλληλα, σε μακροοικονομικό επίπεδο, η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης τον Ιούλιο διαμορφώθηκε υψηλότερα των εκτιμήσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η παραγωγή ενισχύθηκε κατά 1,5% σε μηνιαία βάση τον Ιούλιο και 7,7% σε ετήσια. Οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση του Reuters, είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για άνοδο 0,6% και 6,3% αντίστοιχα.

Επιπλέον, στο υψηλότερο σημείο από το 2012, αυξήθηκε ο πληθωρισμός στη Βρετανία, αλλά και στο υψηλότερο μηνιαίο επίπεδο εδώ και 24 χρόνια. Οι τιμές του καταναλωτή αυξήθηκαν, κατά 3,2% σε ετήσια βάση, μετά από άνοδο 2% τον Ιούλιο, στο υψηλότερο σημείο από το Μάρτιο του 2012, σύμφωνα με τα γραφεία της Στατιστικής Υπηρεσίας στη Βρετανία.

Στα επιχειρηματικά νέα, αύξηση μικρότερη των προσδοκιών εμφάνισαν το τρίμηνο Ιουνίου - Αυγούστου οι πωλήσεις της σουηδικής H&M, παραμένοντας κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider