Μικρότερη των εκτιμήσεων η αύξηση των πωλήσεων της H&M

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρότερη των εκτιμήσεων η αύξηση των πωλήσεων της H&M
Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής ενδυμάτων στον κόσμο, ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 9% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Αύξηση μικρότερη των προσδοκιών εμφάνισαν το τρίμηνο Ιουνίου - Αυγούστου οι πωλήσεις της σουηδικής H&M, παραμένοντας κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα.

Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής ενδυμάτων στον κόσμο, ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 9% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ή 14% σε καθεστώς σταθερών ισοτιμιών στις 55,6 δισ. κορόνες (6,46 δισ. δολάρια).

Αναλυτές, σε δημοσκόπηση της Refinitiv, είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για ανάπτυξη πωλήσεων κατά 14%.

Παράλληλα, σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του 2019 οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 11%. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι πωλήσεις συνεχίζουν να επηρεάζονται από την πανδημία, με σημαντική διαφοροποίηση μεταξύ των αγορών.

«Τα lockdowns και οι περιορισμοί συνέχισαν να παρεμποδίζουν την ανάπτυξη, ιδιαίτερα στην Ασία. Ωστόσο, καθώς οι περιορισμοί έχουν χαλαρώσει, οι πωλήσεις στα καταστήματα έχουν αυξηθεί σε πολλές αγορές, αλλά και οι πωλήσεις στο διαδίκτυο συνεχίζουν να ενισχύονται», ανέφερε η H&M.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider